September 29, 2022


jaU nedavnom intervjuu s CointelegraphSuosnivač hedge fonda CK Cheng izjavio je da sve dok propis institucionalnim ulagačima pruža jasan put za kriptoulaganje, oni se neće povući/prodati.

Prema bivšem šefu odjela za rizike u Credit Suisseu, sljedeće bikovsko tržište za kriptovalute proizaći će iz “regulatorne jasnoće” u Sjedinjenim Državama, koja bi se mogla pojaviti početkom 2023. godine.

Cheng je također spomenuo da su trenutno u tijeku mnoge regulatorne inicijative u SAD-u, a prema njegovim riječima, one će uskoro otvoriti vrata za kriptovalute u glavnom gospodarstvu.

Chengovi uvidi

  • Cheng tvrdi da je došlo do velike promjene u načinu na koji tradicionalne financijske institucije gledaju na kriptovalute, a mnoge sada testiraju vodu eksperimentalnim ulaganjima.
  • U kolovozu se BlackRock, jedan od najvrjednijih menadžera u igri, udružio s kripto mjenjačnicom Coinbase kako bi ponudio pristup Bitcoinu (BTC) i kriptovaluti svojim financijskim institucijama putem Coinbase Prime.
  • Brojne velike financijske institucije, uključujući Charles Schwab, Citadel Securities i Fidelity Digital Assets, okupile su se kako bi podržale razmjenu digitalne imovine usmjerenu na institucionalne i male ulagače.

“Vidite puno tradicionalnih financijskih tvrtki koje sudjeluju na tržištu kriptovaluta […] Vidi se veliko zanimanje.” Kakvi investitori zapravo Želite jasnija pravila.

Osim toga, Cheng je također objasnio da su mnogi drugi čekali da američki propisi budu jasnije definirani prije ulaska na tržište:

“To će omogućiti etabliranijim financijskim institucijama i investitorima ulazak na tržište.”

Ovako će i kada započeti sljedeće tržište bikova, objasnio je.

Objasnio je da će institucionalni ulagači ući na tržište sve dok su propisi transparentni i daju jasan put koji im treba slijediti kako bi izbjegli sukob s važećim pravilima.

Na pitanje kada će se dogoditi prekretnica, Cheng je rekao da očekuje da bismo u prvim mjesecima 2023. trebali vidjeti neke regulatorne jasnoće, nakon čega počinje uzlazni trend.

Listopad za pustoš!

Cheng predviđa da će listopad biti “vrlo buran” mjesec za Bitcoin.

Prema njegovim riječima, kada se uzme u obzir inflacija, kao iu listopadu, puno je nejasnoća i polemika oko Federalna rezerva