September 29, 2022


Cijena Bitcoina danas je pala nakon rasprostranjene prodaje nakon podataka o višoj inflaciji u SAD-u nego što se očekivalo. Najveća i najpopularnija kriptovaluta na svijetu trgovala se za manje od 8% na 20373 dolara. Danas je globalna kapitalizacija tržišta kriptovaluta iznad granice od 1 trilijuna dolara, unatoč padu od više od 5% u posljednja 24 sata na 1,04 bilijuna dolara, prema CoinGecku.

S druge strane, ether, valuta povezana s Ethereum blockchainom i drugi najveći coin Kriptovaluta, pad od oko 6% na 1603 USD. Ethereum prelazi na Proof of Stake za svoj protokol konsenzusa. Očekuje se da će se konsolidacija održati ovaj tjedan nakon nekoliko odgoda i mogla bi dovesti do šire upotrebe blockchaina.

“Bitcoin, Ethereum i većina kriptovaluta pale su nakon što su američki podaci o inflaciji razočarali ulagače u utorak jer je inflacija porasla više nego što se očekivalo. BTC je pao na razinu od 20.000 dolara nakon kratkog porasta i jučer dosegao granicu od 22.000 dolara. Ulagačima i trgovcima će možda trebati neko vrijeme da probave izvješću. S druge strane, Ethereum, druga najveća kriptovaluta, također je u padu od 6%. Pad ETH-a dolazi mnogo prije očekivane nadogradnje spajanjem, ali ako kupci mogu zadržati ETH iznad razine od 1500 USD, rekao je Edul Patel, izvršni direktor i suosnivač Mudrexa, globalne platforme za ulaganje u kriptovalute, možemo očekivati ​​lokalni oporavak.

U međuvremenu, cijena Dogecoina danas je pala za više od 5% na 0,06 USD, dok je Shiba Inu pao za gotovo 3% na 0,00012 USD. Cjenovni učinak drugih kriptovaluta također je danas opao jer se XRP, Uniswap, Solana, Polygon, Avalanche, Binance USD, Polkadot, Tether, Litecoin, Chainlink, Apecoin, Cardano, Stellar i Tron trgovalo s smanjenim cijenama u posljednja 24 sata.

Američke dionice su pale, a prinosi na trezorske obveznice porasli nakon što su podaci o inflaciji bili topliji nego što se očekivalo potaknuli su oklade za veliko povećanje od strane Federalnih rezervi sljedeći tjedan. Prema Bloombergu, na tržištu izvedenica sve više trgovaca kriptovalutama prodaje Ether prije najveće tehnološke nadogradnje Ethereuma.

Dominacija Bitcoina ili tržišni udio na kripto tržištu pao je na 39,1% s ovogodišnjeg vrhunca od 47,5% sredinom lipnja, prema podatkovnoj platformi CoinMarketCap. S druge strane, Ether je porastao na 20,5% sa 16%.

(uz doprinos agencija)

uhvati sve Poslovne vijestii tržišne vijestii Udarne vijesti događaji i najnovije vijesti Ažuriranja Live Minta. preuzimanje datoteka Aplikacija Mint News Za dnevna ažuriranja tržišta.

više
manje

sudjelovanje u Mint bilteni

* Unesite dostupnu e-poštu

* Hvala što ste se pretplatili na naš newsletter.

Dodajte svoj komentarSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.