September 26, 2022


“Suočite se sa svojim strahovima, živite svoje strasti i budite posvećeni svojoj istini.” Ove jednostavne i svrhovite riječi Billie Jean King oblikovale su način na koji se pojedinci, posebno sportaši, ponašaju u svojim nastojanjima.

Jedna od osoba koja je udahnula ove riječi u postojanje bila je Eileen Wingfield. Lokalno poznata kao jedna od glavnih organizatorica All-Island Tennisa – najdugovječnijeg teniskog turnira u Južnoj Floridi – Wingfield je živjela život pun strasti i predanosti svom sportu, svojim vršnjacima i sebi.

Odrasla u Illinoisu kao sportašica koja se bavila više sportova, Wingfieldova ljubav prema tenisu počela je kada ju je majka upisala na satove u dobi od jedanaest godina. Uz njenu prirodu slobodnog duha, njezina ljubav prema sportu rasla je dok se bavila cijelim životom.

Wingfield je igrao za Ohio State, a potom je bio voditelj Skokie Racquet Cluba. Kasnije je trenirala djevojačku srednjoškolsku ekipu u Evanstonu, Illinois. Ubrzo je razvila strast za vođenjem nove generacije tenisača.

Nešto ispod crte, Wingfield je vidio da je World TeamTennis, mješovita liga Billie Jean King, smještena u obližnjem predgrađu Chicaga. Kad je jedan od tri nacionalna programska koordinatora za WTT Entertainment postao slobodan, dobila je posao i od tada je dio Wingfieldova života.

WTT su osnovali Billie Jean King i njezin suprug, Larry King, 1974. godine kako bi osigurali prostor u kojem bi jednakost spolova mogla cvjetati u svijetu sporta. Godine 1986. stvorili su ligu za zabavu za odrasle koristeći WTT format.

“I muškarci i žene podjednako pridonose uspjehu tima”, rekao je Wingfield. “Svatko u bilo kojem gradu koji želi pokrenuti zabavnu ligu može to učiniti. Narasli smo iz ničega u stotine gradova diljem zemlje.”

Nakon preseljenja na Floridu, Wingfield je pomogao pokrenuti novi USTA program za sveučilišne tenisače, pod nazivom Campus Tennis. Organizacija je uspostavila natjecateljske i društvene teniske klubove na sveučilišnim kampusima.

Nakon što se preselila u Key Biscayne u kasnim tridesetima, Wingfield je sudjelovala na All-Island Tennis Championships kao dio ženske ekipe Key Biscayne. To je bio početak njezinog dugogodišnjeg sudjelovanja na manifestaciji.

“Otprilike godinu ili dvije nakon mog prvog sudjelovanja, pozvana sam da se pridružim odboru (od oko 15 ljudi), jer se u to vrijeme sve radilo ručno”, rekla je. Wingfield sada sudjeluje na All-Island Tennis Championships više od 20 godina.

“Tijekom posljednjih dvadeset godina sve više ljudi u južnoj Floridi počinje učiti o turniru”, rekao je Wingfield, ističući da je oko pedeset posto igrača izvan otoka.

“Samo sam sretna što se ovim turnirom vraćam teniskom sportu i pomažem prikupiti novac za različite dobrotvorne svrhe”, rekla je.

Turnir koji se održao od 27. travnja do 5. lipnja koristi Key Biscayne Tennis Associationi Stipendijski fond Eileen McCugani Društvo za leukemiju i limfomeI Prva usluga Miami (bivši Greater Miami Tennis Sponsors).


Za više informacija posjetite http://allislandtournament.com/Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.