September 25, 2022


Evo koliko su najveće svjetske slavne osobe platile za svoje NFT-ove

Ideja za kupnju i prodaju šifriranje Umjetnost kroz nezamjenjive simbole (NFT-ovi) izazvala je ludnicu na internetu koju si čak ni slavna osoba s A liste ne može priuštiti ignorirati.

Kripto umjetnost pohranjena na blockchainu predstavlja pojedinačne dijelove digitalnog materijala kupljenog kriptovalutom. Prema podacima koje je analizirao FeinboldUkupna vrijednost pet zasebnih kupnji koje su izvršile slavne osobe iznosila je 9.873.500 dolara, prema Statistika Iz Blockchaininter.

Tih pet kupnji su od samo dvije grupe iz NFT-a, The Bored Ape Yacht Club i CryptoPunks. Najskuplji NFT bio je CryptoPunk koji je kupio Gary Vaynerchuck, zvani Gary Vee, koji je potrošio 3.764.500 dolara. Slijedi ga NFL igrač Odell Beckham Jr. na drugom mjestu s uplatom od 2,17 milijuna dolara, dok je američka rap zvijezda Snoop Dogg potrošio 2,1 milijun dolara na trećem mjestu.

Slavni NFT CryptoPunks. Izvor: blockchaincenter

Kupnja Bored Ape Yacht Cluba #3001 od strane Justina Biebera zauzela je četvrto mjesto s 1,3 milijuna dolara, dok je Neymar završio u prvih pet s kupnjom od strane BAYC-a od 539.000 dolara.

Poznati jahtaški klub NFT Bored Ape. Izvor: blockchaincenter

Slavne osobe poput Garyja Veea i Biebera kupile su svaki po više od jednog NFT-a, što znači da bi, ako bi on sam išao među prvih 5 kupovina, broj bio veći od 10 milijuna dolara.

NFT-ovi bilježe pad interesa

Povrh toga, došlo je do daljnjeg napretka u svijetu NFT-ova, s razvojnim programerom iz New Yorka koji je kupio prvu realističnu igru ​​ikada. Upravna zgrada kao NFT i Europska unija planira se boriti protiv krivotvorina S NFT-ovima do 2023., interes za njih počinje jenjavati 2022.

Konkretno, Feinbold spomenuti U kolovozu je obujam trgovanja nezamjenjivim tokenom u drugom tromjesečju pao za 40% jer je interes za digitalne posjede počeo opadati.

“Sredinom svibnja tržište kriptovaluta suočilo se s velikim izazovima i tržište NFT-a je zastalo. Opseg trgovanja NFT-om smanjio se s 19,02 milijarde dolara u prvom kvartalu na 11,26 milijardi dolara u drugom kvartalu.”

Industrijska anketa provedena u lipnju otkrila je da većina korisnika, 64,3% ispitanih, kupuje samo NFT-ove.dobiti novac. S obzirom na to da više od polovice ulagača kupuje NFT-ove isključivo radi financijske dobiti, možda nije neočekivano da će se količine smanjiti u drugom kvartalu jer se tržište kriptovaluta suočava sa silaznim pritiskom.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.