September 26, 2022


Pizza je oduvijek bila moja omiljena hrana.

Moja je mama radila honorarno kao dostavljač u tvrtki Domino’s dok sam bila u osnovnoj školi, često donoseći pizzu kući da jede s obitelji.

Nekoliko godina kasnije prešli smo na pećnicu, a pizza je postala naš tjedni obrok petkom. Zatvarao se Domino’s u Diamondheadu i sreli smo se s dostavljačem na Dolly’s Quick Stopu.

Kao odrasla osoba još uvijek mogu jesti pizzu bilo koji dan u tjednu. I nisam izbirljiva. Pizza na benzinskoj postaji je odlična, kao i druga sicilijanska pita u Biloxiju. Sycamore House na Bay St. Louis and Sarducci’s u Gulfportu moja je omiljena pizza na obali, a često se vozim do četvrti New Orleans Bywater na krišku i Cezar salatu u Pizza Delicious.

Ali moram ga jesti ozbiljno umjereno. Dijagnosticiran mi je dijabetes tipa 2 prije nekoliko godina, i priznajem, bio je težak put. Ja sam gurman i volim jesti vani, a moje prehrambene navike uvijek nisu bile dobre.

Ali moje zdravlje je važnije.

Najbolji način da održim šećer u krvi na prihvatljivoj razini je smanjiti unos šećera i teških ugljikohidrata.

Srećom, mnoge pizzerije na obali imaju jelovnike koji mi još uvijek omogućuju da se počastim, a da pritom pazim na šećer u krvi.

Tony’s Brick Oven u središtu Gulfport Pizza napravit će zdjelu za vas i ukloniti koru. Također sam pojeo zdjelu pizze u pizzeriji Brooklyn u Bay St. Louis.

IMG7529.jpg
Tony’s Brick Oven Pizza u središtu Gulfporta napravila je posebnu narudžbu za zdjelu pizze bez kore. Justin Mitchell jmitchell@mcclatchy.com

U četvrtak sam ručala kod Tonija i jela klasičnu pitu od feferona. U zdjeli je bilo dosta feferona, mozzarelle i crvenog umaka.

Puff Belly’s u D’Ibervilleu također ima keto-friendly jelovnik na kojem možete napraviti bilo koju pizzu u zdjelici.

Zdjela pizze možda nije najzdravija stvar za pojesti, ali pomaže vam pronaći nešto što vam neće naglo povećati šećer u krvi dok ste na poslu, u pokretu ili ako želite uživati ​​u pizzi ili talijanskom prijateljima i obitelji za noćni izlazak.

Za mene, dobra opcija da se počastim nije brza hrana ili slatkiši. Sjajno je što će toliki broj lokacija na obali omogućiti ovo ako tražite.

Justin Mitchell je viši urednik vijesti Sun Heralda i radi u razvojnom timu McClatchy Public Engagement. Također izvještava o LGBTQ pitanjima na dubokom jugu, s posebnim fokusom na Mississippi.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.