September 26, 2022


Vodeći Bitcoin stručnjak Jack Joseph bit će među ostalim dionicima koji će rendgenski snimiti budućnost Bitcoina na prvoj Afričkoj Bitcoin konferenciji (ABC) u Accri, Gana.

Joseph će biti najveći bitcoin trgovac po neto vrijednosti na konferenciji.

Prema izvješću Reutersa objavljenom 2020., mjesečni prijenosi kriptovalute u Afriku i iz Afrike u iznosu manjem od 10.000 dolara — obično od strane pojedinaca i malih tvrtki — skočili su više od 55 posto u godini dana i dosegnuli 316 milijuna dolara u lipnju, prema podacima iz američkih blockchain. Pojavljuje se istraživačka tvrtka Chainalysis.

U izvješću se dodaje da je broj mjesečnih prijenosa također porastao za gotovo polovicu, premašivši 600.700, prema Chainalysisu, koji kaže da je ovo istraživanje najopsežniji pokušaj do sada da se odredi globalna upotreba kripto. Velik dio aktivnosti odvijao se u Nigeriji, najvećem gospodarstvu kontinenta, zajedno s Južnom Afrikom i Kenijom.

Konferencija, koja će se održati od 7. do 9. prosinca 2022., uključivat će glavne govore, prezentacije, panel rasprave, radionice, izložbe, hackathone i druge uzbudljive aktivnosti.

Tijekom proteklih nekoliko godina došlo je do značajnog porasta u prihvaćanju i korištenju kriptovaluta diljem svijeta. U Africi, usprkos padu internetske penetracije, rast je bio fenomenalan s povećanjem usvajanja od 1200 posto između lipnja 2020. i srpnja 2021.

Ovaj rast vjerojatno su doveli do mnogih kripto programera, tehnologa, investitora, zagovornika i edukatora koji rade u afričkom Bitcoin ekosustavu.

U Africi, Nigerija je zauzela prvo mjesto na ljestvici Global Crypto Adoption Index za 2021., a slijedi je Togo, gdje Nigerija vodi na ljestvici peer-to-peer (P2P). Iako iza scene postoji ogromna pokretačka snaga tržišta Bitcoina u Africi, malo se raspravlja o ogromnim mogućnostima koje Bitcoin predstavlja i budućnosti Bitcoina unutar kontinenta.

To je dovelo do povećane suradnje između različitih dionika u industriji kriptovaluta kako bi se unaprijedilo znanje i podijelili resursi, kao i produbila komunikacija između afričkih aktera i onih koji djeluju u razvijenim zemljama.

Bitcoin je promijenio način na koji ljudi komuniciraju s novcem i globalnim monetarnim sustavom.

Više od 300 milijuna korisnika kriptovalute pojavilo se u nešto više od desetljeća, daleko nadmašujući godišnju stopu usvajanja drugih digitalnih inovacija kao što su internet ili mobilni novac. Unatoč najnižoj penetraciji interneta na svijetu, Afrika je zabilježila najbrži rast usvajanja bitcoina. Afrička Bitcoin konferencija okupit će vodeće misaone vođe i pionire u globalnoj industriji, stvarajući ekosustav u kojem svi mogu učiti, povezivati ​​se i surađivati.

Očekuje se da će se oko 800 sudionika okupiti u ABC-u, uključujući tehničke direktore, šefove inovacija i tehnologije, IT menadžere, programere, startupove, proizvođače originalne opreme, vladu, automobile, operatere, dobavljače tehnologije, investitore, rizične kapitaliste i mnoge druge.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.