September 26, 2022


Oklahoma Trener Mike Gundy rekao je u utorak da će svaka rasprava o ulozi njegove škole u budućem suparništvu s Bedlamom biti ugušena Oklahoma Bilo je “djetinjasto”.

Rekli su sportski direktori u obje škole radnu mrežu u ponedjeljak da će serija službeno završiti kada ona napusti Oklahomu za SEC.

“Nemamo nikakve šanse igrati u tome”, rekao je atletski direktor Oklahoma Statea Chad Wiberg. “Puni smo. Osim ako nema velikih obaveza da se utakmica dogodi, to se ne može dogoditi.”

Weibergov kolega iz Oklahome, Joe Castiglione, rekao je da su Cowboysi odlučili ne nastaviti sa serijom.

“Oklahoma State nije pokazala nikakav interes za zakazivanje budućih nogometnih utakmica, tako da idemo naprijed”, rekao je.

U utorak je Gundy rekao novinarima na Cowboys Trainingu da, iako voli Castiglionea, “moramo prestati lupati u grmu i zvati ga onim što jest.”

“Bedlam je povijest, svi to znamo. Znali smo”, rekao je Gundy, jer je OU odlučio slijediti Teksas i novac SEC-u. U redu je. I sada imamo, po meni, djetinjaste rasprave o nečemu što je učinjeno. Htio bih da ovo bude moja posljednja izjava jer nisam ljut.

“Ali ono što se sada događa gotovo je situacija s mužem i ženom, ili djevojkom i prijateljem kada znate da ste potpuno u krivu i pokušavate okrenuti ploču i natjerati ih da misle da su u krivu, kada znate stanje iz Oklahome nema udjela u tome.”

Kasnije u utorak, Castiglione je za ESPN rekao da Oklahoma ima malo veću fleksibilnost u planiranju konferencija nego Oklahoma State, ali nije potpuno napustio buduću seriju Bedlam.

“Mislim da će se to vratiti negdje u 1930-ima”, rekao je.

Castiglione je dodao da brucoši razgovaraju s državnim dužnosnicima Oklahome o natjecanju u drugim sportovima u kojima sudjeluju, ali da je “nogomet malo drugačiji” jer planiraju raspored više unaprijed i ima manje prilika za nekonferencije i manje radnih rasporeda nego u drugim sportovima.

“Ima savršenog smisla da nastavimo natjecanje između dviju škola”, rekao je.

Weiberg je za ESPN kasnije u utorak rekao da je raspored Cowboysa gotovo pun do 2038. s protivnicima Power 5 koji nisu na konferenciji, uključujući Arkansasi Oregoni Alabamai Nebraska i Colorado. Weiberg je rekao da su ove utakmice zakazane prije nego što je Oklahoma objavila svoju namjeru da se konačno pridruži SEC-u.

“Odluku koju su donijeli donijeli su iz razloga koji su za njih imali smisla i ja to razumijem, ali te odluke imaju posljedice i ovo bi mogla biti jedna od njih”, rekao je Wiberg.

Big 12 igra s devet protivnika Power 5 kao dio svog rasporeda konferencija, tako da postoji oklijevanje oko zakazivanja još dva protivnika koji nisu uključeni u Conference Power 5. Weiberg je rekao da je razlog zbog kojeg sportski direktori moraju zakazati unaprijed unaprijed taj što pruža više opcija, ali to ne znači da se Bedlam ne može vratiti u nekom trenutku. Rekao je da se odluke temelje na logistici, a ne na emocijama.

“Jednom kada se počnemo kretati prema kraju naših trenutnih ugovora, može li biti razgovora o nastavku toga? To je otprilike ono što vidite”, rekao je. “Nije neuobičajeno da se ova natjecanja pauziraju kada timovi mijenjaju konferencije. Texas i Texas A&M su pauzirani. Oklahoma i Nebraska su prvi put igrali nakon gotovo desetljeća. To je normalan nusprodukt reorganizacije konferencija.”

Gundy je rekao da Cowboysi nisu bili uključeni u mjesece koje je on nazvao “razgovorima vrijednim milijardu dolara” između Oklahome i Komisije za vrijednosne papire i burzu, te stoga nisu imali izbora po tom pitanju.

“Stoga svi trebaju prijeći preko toga i krenuti dalje te prestati pokušavati preokrenuti ploču”, rekao je. “Pomalo je smiješno da nas još uvijek žele uvući u ovu jednadžbu. Nemojmo mijenjati ploču. Recimo samo, ‘Hej, odlučili smo slijediti Texas i uzeti novac i idemo na vrijednosne papire i burzu komisija.'” “Sve je dobro. Hajdemo prestati pričati o tome. Hajdemo pričati o nogometu.”

Gundy je bio tup na kraju rivalstva, koje je prvi put odigrano 1904. sa 116 susreta od tada. U srpnju je na Big 12 Media Days rekao da se serija bliži kraju.

“Budućnost Bedlama udaljena je godinu ili dvije”, rekao je u srpnju. – Mislim, ovo je budućnost koja ovisi o tuđoj odluci.

Gundy je predvidio da će se većina konferencija pomaknuti na devet konferencijskih utakmica, što će otežati zakazivanje utakmica bez konferencija, pogotovo kada je raspored za Cowboyse već rezerviran do 2032. ili 2033. godine.

“Govorite o preuzimanju ugovora, govorite o tome da natjerate trenere da igraju još jednu utakmicu, što bi bilo kao da igrate još jednu utakmicu na konferenciji”, rekao je Gundy u srpnju. “Puno se toga događa. Mislim da bi većina obožavatelja voljela to učiniti. Samo mislim da to nije moguće, po mom mišljenju.”

Gundy je također rekao u to vrijeme da ako je on novi povjerenik Big 12, Brett Yormark, ne bi dopustio Teksasu i Oklahomi na poslovnim sastancima lige.

“Šalim se”, rekao je Gundy. “Ali mislim, ako sam na strateškom poslovnom sastanku, i ako su to dvije mobilne kompanije, ne želim da netko iz njihove kompanije bude u mom društvu.”

Glavna spisateljica ESPN-a Heather Dinech pridonijela je ovom izvješću.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.