September 25, 2022


Sherry je jedan od najsvestranijih sastojaka koktela. Pojačana vina ključna su za mnoge klasike 19. stoljeća i imaju povijest dodavanja slanosti, slatkoće i slanih preljeva koktelima. No, dok je šeri omiljena glavna namirnica, za kućne barmene, njegove bezbrojne namjene često su tajanstvenije.

“Mislim da se većina ne-proizvođača pomalo boji Sherryja, jer sve što znaju o njemu je [that it’s] “Slatko i gusto”, rekla je konobarica Natasha Bermudez. novo, u vezi s njegovom upotrebom komponente u modernom kontekstu. Zapravo, dok je Sherry Limenka Idite bogatije, sa suhim voćem ili listićima karamele, oni također mogu biti vrlo suhi i donijeti minerale na stol. Dostupna je široka paleta sherryja, style nastavlja se razvijati.


Chantal TsingBarmen, barmen i ambasador Tjedna američkog šerija, inzistira na tome da je sa sastojkom lako raditi u svakom koktelu. Za početak predlaže da vidite kako se šeri može uklopiti u vaš omiljeni klasični recept. “Trešnja je biološki lakša [such as manzanilla or fino] Radeći zajedno sa suhim vermutom i laganim alkoholnim pićima kao što je Zamkai votka ili Blanco tekilaS druge strane spektra, “amontillados i olorosos dobro se slažu sa slađim vermutom ili rumenilom i odležanijim alkoholnim pićima.” Pedro Ximénez Cherry Place jednostavno pićeje “lijepa stvar” za nadogradnju DaiquiriPrema Zengu.


Da dodatno demistificiramo pojačana vina, evo vodiča kroz najpopularnije stilove šerija i kako ih koristiti u koktelima.

Fino Sherry ne oksidira, nježan je i suh, što ga čini idealnim za dodavanje malo soli grubim pićima, kao što je Martinez. The večerna primjer, zamjenjuje fino sa suhim vermutom, dok zamjenjuje jednake dijelove koktel iz džungle Dodaje ga slatkom vermutu i džinu za blago pikantan okus martinija. Ali izvan elegantnih coupe naočala, Fino se također probija do formata koji se mogu drobiti: Ribojito, andaluzijski highball, pomiješan sa sodom limete. U drugom koktelu koji se lako pije, bio je Coco u RamiPheno metal se spaja sa slanom bojom kokosova vodaObogaćen zeljastom mahovinom prožet vermutom.

rebujito koktel

Ribojito

Popijte osvježavajuće i jednostavno ljetno piće u španjolskoj regiji Sherry.

Coco in Rama recept za koktel

Coco u Rami

Lako pitka mješavina fino trešnje i blanc vermuta prožeta estragonom i kokosovom vodom.

Isto tako, Manzanilla je suha i razlikuje se od Fina samo po mjestu podrijetla; Manzanilla dolazi iz hladnije regije, što joj daje više svjetline. Zbog visoke kiselosti i slanosti šerija, njegova prisutnost u koktelima je uspoređivan s “Donesite prstohvat soli na stol”, kaže Andrew Meltzer, barmen iz San Francisca i obožavatelj ove tehnike. Bilo da se radi o lakšim Cheryjevim klasicima, kao npr Pretvaranje bambusa u highballili dajte koktelu tretman 50/50, kao na Bermudama Manje dokaza o margaritiDoza manzanille jednostavan je prečac do složenosti. Može stajati i umjesto alkoholnih pića, kao kod nas Garibaldi jabukaGdje djeluje na pojačavanje kiselosti soka od zelene jabuke.

Recept za koktel od bambusa Highball

Highball bambus

Uzbudljivi klasik pretvara se u visoki hladnjak uz izlijevanje svježe vode.

50/50 Margherita

Razdvojena baza od mezcala i manzanilla sherrya daje učinak niskog ABV-a na klasiku.

Recept za jabuke Garibaldi

Garibaldi jabuka

Granny Smith jabuke blistaju uz sherry, vermouth i gin.

Amontillado sherry malo je dublji od finoa i manzanille, ali lakši od olorosa, s pikantnijim karakterom. Za Chipa Tyndalea, preuzmite bambusPodijelivši vinski kvocijent između bijelih i suhih izraza, nije našao potrebu dijeliti sherry, budući da Amontillado postiže pravu ravnotežu okusa i slatkoće koja se dobro slaže s voćnim kvalitetama vermuta. Amontillado također predstavlja osnovu za Alex Anderson se bori protiv Sherry Kubler. U kombinaciji s bogatim, citrusnim demerara sirupom, sherry daje zaokruženost i težinu receptu, što ga čini našim favoritom mnogih postolara. Nedavno smo probali. Amontillado se dobro slaže i s modernim pićima, npr Romantika u GracelanduOrašast osjećaj pomalo utječe na okus konjaka prožetog maslacem od kikirikija.

Orašasti oloroso sherry je zdepast i može podnijeti slučaj smeđih jakih alkoholnih pića u stupnjevima nižim od dokaza klasika. Zbog svoje kakvoće poput slatkiša, oloroso je posebno dobar u kremastim koktelima, kao što su Trešnja Flipili u noćne kapice Poput Crtice Španjolske, koktel nadahnut Španjolskom koji čini posljednje piće za nenametljiv noćni izlazak. S druge strane, u svjetlijim pićima, poput Matta Piacentinija Sherry Tinged preuzima Daiquirioloroso dodaje dubinu receptu, koji također ima koncentriraniji 2:1 Demerara sirup koji odgovara.

Moderni klasični koktel recept od Death Flip

Trešnja Flip

Jedno od originalnih sherry pića, opisano kao “vrlo ukusno piće” koje “jača osjetljive ljude”.

Sherry Nightcap Drink Recept

Crtice Španjolske

Niskoalkoholno piće koje sadrži šeri, slatki vermut i malo rakije.

Pedro Zimenez Napravljeno od grožđica djelomičnim miješanjem ili Solera procesom, tako da svaka boca predstavlja vintage mješavinu. Sherry PX, kako je poznat po svojoj kratkoći, ljepljivi je slatkiš i umjesto baze, dobro funkcionira umjesto zaslađivača. u Pedro SukerbinchNa primjer, predstavlja šećerni sirup uravnotežen svijetlom limunadom i gorkim espresso likerom. S okusom grožđica, PX sherry također se osjeća kao kod kuće, au kombinaciji s voćnim okusima Pimm Cupa, orašasti karakter pomaže donijeti Maison Premiere’s Prihvatite klasiku Ususret nepcu zime. Pojačano vino također oslobađa duhovnu izgradnju naprijed Phyllis Los 4osiguravajući da snažna mješavina bourbona, ruma i punčiranog viskija ostane “hrskava i ukusna”.

Pedro Sukerbinch

Pedro Ximenéz Sherry unosi sladak, staromodan štih u ovu protresenu mješavinu.

Phyllis Los 4

Duhovna – ali “lomljiva” mješavina burbona, ruma, šerija i škotskog viskija.

povezani članci

Više priča koje bi vam se mogle svidjeti

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.