October 1, 2022


Modna industrija počinje se razvijati u područje virtualne stvarnosti, Bitcoina i NFT-ova. Što su NFT-ovi koje biste mogli pitati? NFTs je kratica za Non-Stackable Token, što je token koji dolazi iz blockchaina. Te ikone mogu biti digitalna umjetnost, mediji ili sadržaj.

Dakle, znamo što je NFT, a sada što je blockchain? Blockchain je tvrtka za financijske usluge koja posluje u kriptovaluti. Postoje mnogi blockchaini koji podržavaju ovu vrstu kupovine i/ili trgovanja. Sada kada znamo što su NFT i blockchain, kako se modna industrija nosi s tim?

Možda ste i sami isprobali NFT. Jeste li znali da je vaš Bitmoji NFT? Možete se obući kako god želite. Možda ste vidjeli modne tvrtke koje se pojavljuju u vašim igrama poput H & M Loop Machine na prijelazima za životinje ili novi Louis Vuitton koža u League of Legends, ovo su također NFT-ovi. Modna industrija već se počela prilagođavati ovom nekonvencionalnom stilu, ali uskoro će prijeći na tradicionalnu modu.

Međutim, modnim je tvrtkama bilo vrlo teško napustiti tradicionalnu odjeću i pretvoriti je u digitalni format. Interline kaže: “To je uglavnom zato što se tradicionalnim modnim markama, poznatim po svojoj čvrstoći u usvajanju digitalnih tehnologija, teško odreći fitnessa” (2021. godina NFT mode). Kao trendseterica, mogu se složiti da će odustajanje od fizičkog i ručnog rada biti teško, međutim, opremanje vlastitih Bitmojija svaki dan pomalo je zabavno.

Evo pitanja koje si možda postavljate: “Oh, sada je sve digitalno pa će brza moda nestati u nadolazećim godinama, pa zašto uopće govorimo o tome?” Da, u pravu ste, ovo će vjerojatno pomoći u nestanku brze mode, ali NFT-ovi se temelje na blockchainu. Blockchain pohranjuje podatke koji troše električnu energiju. Električna energija dolazi iz elektrana koje sagorijevaju fosilna goriva i ispuštaju ugljik u zrak. Prema NDTV Profitu, “Blockchain i Bitcoin koriste 300 TWh. To je više potrošnje električne energije nego Italija, Saudijska Arabija i Meksiko u jednoj godini zajedno” (Ethereum nadogradnja i potrošnja energije).

Mnogo je kontroverzi oko uzroka i posljedica situacije, neki vjeruju da će NFT-ovi usporiti brzu modnu industrijalizaciju, dok drugi tvrde da će ugljične pare uništiti Zemlju. Što mislite tko je u pravu?Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.