September 26, 2022


Medvjeđe tržište može signalizirati promjenu u načinu na koji institucionalni ulagači gledaju na kripto ulaganja, a to nije nužno loša stvar za klasu imovine koja se ponekad pogrešno smatra samo nestabilnim valutama.

“Postoji zabluda oko kripto prostora da postoji samo jedna stvar – kriptovaluta – za alociranje, ali to je daleko od istine”, kaže Scott Armey, direktor, CIO u Galaxy Digitalu. “Postoji golema segmentacija i specijalizacija. Prvi dani tehnološke mape s više ugovora često su dobri za unovčavanje prilagodbi, a ovo je najlakši način za organizacije da uđu na teren.”

Drugim riječima, pravi potencijal u kriptovaluti je na dužem vremenskom horizontu nego što mnogi ulagači mogu shvatiti na temelju povijesti klase imovine. U 2018. ICO [initial coin offering] Balon je puknuo jer su investitori u biti izgubili vjeru u kriptovalute. To danas nije slučaj, a institucionalni ulagači koji promatraju prostor sa strahom od naslova mogli bi ponovno razmotriti mogućnosti koje bi mogle biti rijetke.

“Što je duži vremenski horizont, lakše će se usredotočiti na izgradnju sjajne tehnologije i korisnih proizvoda,” kaže Ben Furman, osnivač i izvršni partner, ParaFi Capital, tvrtke usmjerene na ulaganje u kripto ekosustav. “Dugoročno smo usredotočeni, a ulagači više desetljeća gledaju na kriptovalute. Međutim, kratkoročne kriptovalute razvile su se u nestabilnu klasu imovine vođenu makronaredbama.”

Promjene na bolje u ranoj fazi ulaganja

Ekosustav kodiranja razvio se velikim koracima u relativno kratkom vremenu, Privlačenje ogromnih iznosa Rizični kapital i privatni kapital. U svojoj kratkoj povijesti, prostor je pokazao sposobnost za inovacije – posebno u izazovnim vremenima, ističući projekte koji imaju dugovječnost i sposobnost rasta.

“Tijekom ovakvih trenutaka, postoje odabrane prilike za ulaganja u velike tvrtke s vremenski osjetljivim potrebama za financiranjem”, kaže Forman. “Normalno je u trenucima straha zamrznuti se dok ne znate da će tržišta ponovno rasti, ali ako pogledate unatrag na prošli ciklus, klasični 2018./2019. pokazao se najboljim.”

Kao što je napomenula vojska, institucionalnim ulagačima prirodno odgovara biti rani usvojitelj tehnologije vezane uz kripto koja se razvijala godinama. Ali rizična ulaganja u ranoj fazi razvila su se iz ugovora u “ranim danima” (mislim prije pet godina) koji su bili strukturirani kao jednostavni ugovori za buduće tokene (SAFT). Vlasnik SAFT-a nije vlasnik dionica, što ga čini ranjivim i bez zaštite koja se inače pruža dioničarima.

Danas su češće strukture koje čine SAFE – jednostavan ugovor za buduće dionice – s priloženim tokenom vrijednosnim papirom.

Kada se očekuje da će tokeni činiti većinu vrijednosti u kapitalnom ulaganju, već postojeća SAFE formula određuje broj izdanih tokena proporcionalno vlasnicima kapitala. To pruža zaštitu ulagačima (potkrijepljenu posebno važnom sudskom praksom).

određivanje kvalitete

Korištenje tokena jedno je područje koje može pridonijeti odvajanju visokokvalitetnih ulaganja od manje poželjnih prilika. Nije neuobičajeno da rasporedi dospijeća tokena omogućuju osnivaču da u potpunosti raspolaže rizikom svog udjela u tokenu unutar 18 mjeseci. To može brzo postati neuredno za decentraliziranu autonomnu organizaciju (DAO), što predstavlja veliku prepreku tim zajednicama da ostvare svoj puni potencijal. Neki tvrde da su takvi postupci štetni za stvaranje visokokvalitetnih tvrtki i proizvoda.

“Rasporedi dospijeća za token su vrlo kratki i nisu usklađeni s dugoročnim rokovima”, kaže Forman. To je jedan od razloga prodaje na tržištu. Formiranje kapitala je osnova kapitalizma. Ako ste osnivač i osnivate tvrtku, nemate mogućnost eliminirati rizik – morate graditi do konačnog izlaza. Ovo dugoročno usklađivanje poticaja s investitorima i graditeljima vrlo je važno. Nijedna strana ne može stvarno prodati. Umjesto toga, mora stvarati vrijednost.”

Još jedan razlog za razmatranje pri traženju kvalitetnih ulaganja su anonimni osnivači ili članovi tima, osobito u decentraliziranim financijama. To je u suprotnosti s potrebom investitora da se osjećaju ugodno s menadžerskim timom. Ulagači bi trebali inzistirati na tome da svatko u upravljačkom timu zna nešto o sebi za potrebe revizije. Naravno, tvrdnje o učinkovitosti tehnoloških inovacija također moraju biti točne.

Za pametne ulagače koji razumiju kako se nositi s nijansama prostora, međutim, postoji obilje mogućnosti u kriptovalutama, a klasa imovine ima sve bolju evidenciju.

“Najbolja kripto imovina i kripto tvrtke pravi su proizvodi koji stvarno funkcioniraju,” kaže Haseeb Qureshi, upravni partner, Dragonfly Capital, globalna tvrtka za upravljanje kripto imovinom koja ima strategije za investicijske fondove i hedge fondove. “Veliki broj ljudi komunicirao je s njima i shvatio što je enkripcija i zašto bi bila korisna”, kaže. “DeFi [decentralized finance] To je stvarno. NFT-ovi [non-fungible tokens] stvaran. Ulagači nastavljaju komunicirati s njima unatoč gospodarskom padu. Većina šokova koji su utjecali na cijene kriptovaluta bili su egzogeni.”

Usredotočite se na snagu u ranoj fazi

Iako je lako biti uhvaćen u crvenu zastavu dok provodite dubinsku analizu ulaganja u ranoj fazi, Qureshi predlaže da okrenete leću i gledate u suprotnu stranu.

“U ranim fazama skloni smo ulagati više u snagu nego u nedostatak slabosti”, kaže Qureshi. “Lakše je začepiti rupu nego izgraditi svjetsku silu tamo gdje trenutno nema moći. Skloni smo ulagati u nešto nevjerojatno što ima očiglednu manu nego ulagati u nešto što nema mane, ali to ne ne uzbuđuju nas.”

Mogu li se prilike u ranoj fazi koje se danas razvijaju na kraju smatrati mitskom antikom? Nemoguće je sa sigurnošću reći, ali vojska ima testirana vina koja pružaju nešto poput retrovizora za budućnost. Ni posao nije bio ograničen na kodiranje.

“Najbolji povrati antikviteta ostvareni su ulaganjima tijekom prijašnjih medvjeđih tržišta”, kaže on. “Mnoga javna imovina koja je postala poznata imena rizična su ulaganja u ranoj fazi kada stvari izgledaju mračno. 2021., početak 2022., a možda čak i 2023. mogla bi na kraju postati klasična za njihova kripto ulaganja.”

S količinom akumulacije tehnologije koja se odvija u prostoru, ogromnim skladištima kapitala prema kojima se treba usmjeriti i sve većom spoznajom da su proizvodi povezani s blockchainom više nego održivi, ​​čini se da će prostor proizvoditi vrlo poželjne vrste u godinama koje dolaze.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.