September 26, 2022


Probijam se kroz novu kuharicu “Prep + Rally” koja nudi sjajan repertoar kreativnih obroka prilagođenih obitelji – i strategiju za njihovo pripremanje na način bez stresa – koju bih volio da je Denny Klein napisao prije mnogo godina. Sigurna sam da bi mi dobro došao ovakav vodič kad su moja sada već odrasla djeca bila mala – poput mnogih mama i tata – prošla sam kroz posao i roditeljstvo i željela sam staviti uravnoteženu večeru na stol bez obzira koliko bila iscrpljena Mogao bih osjetiti.

Sve do nedavno sukob je bio stvaran i za Kleina. Nakon što je završila dvomjesečni program u Košer kulinarskom centru, radila je kao privatni kuhar za dvije obitelji dok je odgajala svoje dvije kćeri, sada od 6 i 8 godina.

“Išao sam kući, a nisam ni htio pogled U hrani, ali moja obitelj je gladovala”, rekla mi je. “Morala sam biti kreativna i smisliti kako kuhati i za svoju obitelj. Jeli smo žitarice! “

Naposljetku je otkrila da ako napravi ogromnu narudžbu namirnica u tjedan dana, a zatim provede sat ili dva u nedjelju pripremajući neke osnovne stvari – pečenu piletinu (ili dvije) i povrće, na primjer, zajedno s još jednim proteinom, žitaricama ili Drugo, i niz jednostavnih umaka i začina, ove osnovne namirnice za radni tjedan (ovo je dio “Rally”) mogu se pretvoriti u bezbroj brzih i inovativnih jela: tacose, salate, zdjelice od žitarica, sendviče, smoothije i još mnogo toga.

“Uštedio sam puno vremena, mnogo novca i to mi je pomoglo da prođem kroz tjedan bez stresa”, rekao je Klein. “Moja su se djeca zdravo hranila i uvijek je bilo nešto novo što su pokušavala. Pomislio sam: ‘Ako je meni uspjelo, uspjelo bi i drugim ljudima.'”

Stoga “Pripreme + reli” način je rođen. Klein je stvorio online uslugu pretplate na obroke koja članovima daje tjedne popise za kupovinu, jelovnike, recepte i upute korak po korak. Snimila je Instagram Live videa u kojima ona i njeni pratitelji zajedno kuhaju jela. (Nakon što je preseljenje u Los Angeles stvorilo problem s vremenskom zonom, počeo sam unaprijed snimati i postavljati videozapise na YouTube.)

Knjiga je bila očigledan sljedeći korak. Imaju 10 tjednih košer planova obroka s nazivima poput “Spiced and Stewed”, “One-Pan Heroes”, “Winter Cozies” i “No Way It’s Veg”, svaki s popisom za kupovinu. Svaki dolazi s popisom za kupovinu, skupom “pripremnih” recepata za kuhanje u otprilike sat vremena jedan dan u tjednu, i “raleigh” receptima koji koriste te osnovne stvari brzo i često kreativno.

Kuharica Dini Klein sadrži teme kao što su “Spiced and Stewed”, “One-Pan Heroes”, “Winter Cozies” i “No Way It’s Veg”. Ljubaznošću Harvesta

Postoji i tečaj pod nazivom “Last Minute Scramble”, koji sadrži pametne načine pretvaranja jaja u zadovoljavajući obrok u zadnji čas. Druga metoda se zove “Deserti, grickalice i sve između” – i uključuje recept pod nazivom “Deserti, grickalice i sve između.”dobar doručak štruca dangNapravljen od jesenske mješavine mrkve, umaka od jabuke i cimeta — očigledan izbor za blagdane.

Fasciniran metodom “Priprema + Okupljanje” i jelovnicima – ako ste skeptični, trebat će vam samo sat vremena da pripremite neke od njih – odabrao sam plan obroka pod nazivom “Brekkie for Dinner” i bacio se na posao.

U roku od otprilike sat vremena trebao sam kombinirati pečenu piletinu s korjenastim povrćem, juhu od zelenog povrća, kukuruzni kruh, goveđi pikadilo, prokulice od soje, ukiseljeno povrće, umak od zelene božice i mješavinu jaja za francuski tost. Kasnije tijekom tjedna s ostacima kukuruznog kruha.

Uzela sam sve sastojke i stavila ih na pladnjeve – po jedan za svako “pripremno” jelo – i postavila štopericu da vidim koliko je cijeli proces trajao.

Mislim da sam možda odabrao posebno ambiciozan jelovnik, pogotovo jer je piletina trebala biti na šare, i odlučio sam ga napraviti. (Spatchcock je prerezati kralježnicu pileta—recimo, četkati pile—tako da leži ravno na tavici i tako se skuha brže od običnog cijelog pileta. Radio sam to već mnogo puta, ali ipak je trebalo osam minuta od mog dragocjenog sata. )

Pa, kako se usuđuješ?

Na kraju otprilike sat i četvrt imao sam dobro kuhanu i dobro začinjenu piletinu na žaru i povrće, živahnu juhu od povrća s limunom i koprom, ukusni pikadilo s maslinama i povrćem koji sam napravio s mesom od povrća umjesto s govedinom , prekrasan kukuruzni kruh i zeleni bogovi preljev bez mliječnih proizvoda koji želim stavljati na sve od sada.

Ostao sam bez snage prije nego što sam došao do prokulica, ali to je bilo lako napraviti tijekom tjedna, kao i smjesa od jaja za francuski tost. Domaće kisele krastavce sam već imala u frižideru pa sam i ovaj recept preskočila.

Bilo je mnogo lonaca i tava, mnogo hrane za čuvanje u hladnjaku. Volio bih da imam više prostora za radnu površinu i veću pećnicu i hladnjak, ali da i dalje redovito kuham za četveročlanu obitelj, vjerojatno bih.

Pitao sam se hoće li režiranje izrade svega u sat vremena rezultirati hranom bez okusa, ali sve je izvrsnog okusa. Hoću li sljedeći put odlučiti kuhati luk i češnjak na laganoj vatri kako ne bih zagorio? Da. Svakako bih zamolio mesara da zapleše tu piletinu.

Čak i ako je za pripremu recepata potrebno oko sat i pol normalnog kuhanja u nedjelju, jako je zabavno imati sve ovo u hladnjaku, spremno za cjelotjednu večeru. Piletina s korjenastim povrćem s dodatkom Hulk juhe bila je zadovoljavajuća i topla, a piletina je bila fantastična dva dana nakon što sam je prenamijenio u zelenu pileću salatu u obliku klina.

“Goveđi” piccadillo bio je odličan s kukuruznim kruhom (jedino što sam te večeri morao raditi bilo je pečenje prokulica od soje), a francuski tost kukuruzni kruh s jajima i ukiseljenim povrćem bio je zabavan i zadovoljavajući doručak.

Ostaci piletine također se mogu prenamijeniti u mnoge druge Raleigh recepte u knjizi: rolice od kokošjih jaja i brokule, meksički nadahnute pileće flaute, pržene pileće pita džepiće, kalifornijsku salatu od piletine ili laku piletinu i rižu.

I dok nije svako jelo baš “prilagođeno djeci”, svaki je jelovnik prilagodljiv.

“Uvijek naglašavam jedan obrok za cijelu obitelj, uz male izmjene kako bi svima odgovarao”, rekao je Klein. “I DIY večere—to je stvarno super način za to. Vi odlučujete ‘ovo je sloj tacosa’, ali možete odabrati kako ga želite jesti. Djeca misle da oni sami biraju, ali vi odlučujete što je za večeru, a oni moraju odabrati kako je želite jesti. Uživaju u tome. Donose takve odluke, ali jedu vašu večeru.”

Dodala je da je uključivanje djece u pripremu ili sastavljanje izvrstan način za izgradnju samouvjerenih i sretnih jela.

A za čitatelje koji možda nemaju povjerenja u kuhinju, Klein je ponudio ovaj pristup: “Prvi put kad ovo učinite, može se činiti pomalo zastrašujućim i zastrašujućim, tako da možete napraviti dvije stvari umjesto obje. Nema zakona. Naš posao je održati mlade ljude živima i prevladati život te dati sve od sebe.”

Cilj je, dodala je, bio što lakše pregurati tjedan. “Dakle, izvršite ove prilagodbe, neka vam to odgovara i uživajte u procesu.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.