October 1, 2022


Najnovije izvješće tvrtke Usporedba kodera To pokazuje da se volatilnost vratila na vrlo visoke razine na tržištima kriptovaluta.

Volatilnost na tržištima kriptovaluta nastavlja rasti

Volatilnost se vratila na kripto tržišta u kolovozu jer Bitcoin i Ethereum nisu uspjeli probiti ključne razine otpora na 25 000 i 2 000 USD prije nego što je došlo do rasprodaje nakon govora predsjednika Federalnih rezervi Jeromea Powella u Jackson Holeu. Ovo je jedan od glavnih nalaza istaknutih u novom mjesečnom izvješću o usporedbi kripto valuta na tržištima kriptovaluta.

Bitcoin i Ethereum mjesec zatvoren u 20 050 USD i 1 554 USD, pad od 14,0% i 7,47%. Ta se volatilnost odrazila na obujam jer je spot trgovanje na centraliziranim burzama skočilo za 36,8% na 1,91 trilijuna dolara.

Stoga trend na tržištima digitalne imovine ostaje uglavnom negativan na čekanju i promatranju Oni pate od teške ekonomske situaciješto je rezultat visoke inflacije i vrtoglavog rasta troškova energije od izbijanja sukoba u Ukrajini.

U tom kontekstu, politike Federalnih rezervi, koje su, čini se, postale agresivne u kontroli inflacije, s dva uzastopna povećanja kamatnih stopa od 0,75% i trećim na putu, samo frustriraju tržišta dionica, a s njima i tržišta kriptovaluta.

Izvješće Crypto Compare glasi:

Spot količine porasle su za 36,8% u kolovozu na 1,91 trilijuna dolara – što kolovoz čini drugim najvećim mjesecom po spot količinama do sada ove godine. Međutim, ovaj porast obujma spot trgovine doveo je do pada tržišnog udjela derivata od 9,59% – s tim da je tržište derivata palo na najnižu godišnju razinu od 62,4% tržišnog udjela.”

prikupljanje podataka analiza

Prema podacima koje je prikupio CryptoCompare, količine trgovanja derivatima suprotstavljaju se trendu, Porastao je 11,9% na 3,16 bilijuna dolara. Ovo je prvo povećanje u tri mjeseca koje derivate čini pokretačem tržišta, nakon značajnog pada prethodnih mjeseci.

CryptoCompare stručnjaci pišu:

Povijesno gledano, tržište izvedenica dominiralo je obujmom trgovanja kriptovalutama. Pad tržišnog udjela derivata odražava nesigurne makroekonomske uvjete s visokom inflacijom i neposrednom prijetnjom recesije. Akcija cijena koja je uslijedila nakon što je Fed ponovio svoj stav o kontroli inflacije sugerira snažnu rasprodaju promptnih udjela ulagača.”

Tijekom tog razdoblja trgovanje Bitcoinom u Tetheru poraslo je 15,4% na 10,1 milijun BTC-a u kolovozu, postigavši ​​najveći obujam zabilježen za trgovački par BTC/USDT od lipnja 2020. Udio USDT-a u BTC spot trgovanju stabilnim kovanicama ili fiat valutama porastao je na 66,4 %, viša razina od rujna 2020.

Trgovanje BUSD-om poraslo je za 0,44% na 2,14 milijuna BTC-a u kolovozu, a kovanica je zabilježila rast od 394% od početka godine. U međuvremenu, USDC i TUSD zabilježili su pad opsega trgovanja za 11,4% odnosno 63,0% u kolovozu.

Ukupan volumen BTC i ETH terminskih ugovora na Chicago Mercantile Exchange pao je 20,7% na 28,9 milijardi dolara u kolovozu. Ovo je najniži zabilježeni obujam trgovanja na burzi od prosinca 2020.

Za kraj, tu je i zanimljiva brojka vezana uz najveći volumen trgovanja u ovom mjesecu, zabilježen 15. kolovoza: 119 milijardi dolarašto je porast od 67,8% u odnosu na najvišu vrijednost u srpnju.


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.