September 26, 2022


Želim prenijeti neke od najboljih mudrosti na koje sam naišao u 78 godina. Nutricionistica je to kratko rekla, a ja sam to čula, i stvarno je imalo smisla.

Kad smo evoluirali od majmuna do Homo sapiensa, naša su tijela evoluirala u prepoznavanju hrane poput orašastih plodova, zelja, žitarica i bobičastog voća.

Kad smo gladovali, jeli bismo druge stvari, ali naša tijela to nisu prepoznavala kao hranu i čuvala su je i skladištila kao salo, za svaki slučaj.

Sjetio sam se ovoga kad sam nedavno bio na vrlo ograničenom proračunu – vrlo ograničenom. Mislio sam da trebam kupovati samo onu hranu koju moje tijelo prepoznaje kao hranu.

Kupujem orahe u vrećici od 30 dolara u Nut Houseu, a špinat, bobičasto voće i engleske kiflice od kiselog tijesta kupujem u 99 Centu.

Prošao je mjesec dana i osjećao sam da su mi se hlače olabavile i definitivno sam smršavio 6 funti. Visok sam 4 stope i 11 inča i u dva mjeseca sam se udebljao sa 140 na 124 funte i nisam radio ništa osim ove “majmunske” dijete. Fenomenalno, zar ne?

Sve je to bilo iznenađenje jer sam to radila s ciljem da uštedim novac i da svoje tijelo najbolje nahranim. Nisam znala ni da ću smršaviti. Još uvijek jedem žele bombone s prijateljima svake nedjelje. Terry Griffin CamarilloSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.