September 26, 2022


Kratko

  • Helium, šifrirana bežična mreža, premjestit će se iz svog blockchaina u Solanu.
  • U intervjuu sa DešifriratiOsnivač mreže, Amir Halim, objašnjava izazove s kojima se Helium suočio sa svojom trenutnom tehnologijom i mogućnostima dostupnim u Solani.

Helium, bežična mreža koju pokreće kriptovaluta, će to učiniti Službeni potez Od vlastitog blockchaina do Solana Nakon glasovanja zajednice o prijedlogu. Na kraju, više od 81% glasova na temelju tokena Otišao je na imigraciju.

Može se dogoditi brzo. Zaklada Helium najavila je pokretanje prijelaza u četvrtom tromjesečju, au intervjuu na događaju Helium House u utorak u New Yorku, Amir Halim, suosnivač mreže i izvršni direktor Nova Labsa, rekao je Dešifrirati On je “optimist” u pogledu ostvarenja ovog cilja.

Prema Halimu, tim Nova Labsa – koji predstavlja osnivače i primarne suradnike decentralizirane mreže helija – već radi na proročanstvima izvan lanca kako bi omogućio novi dizajn koji pokreće Solana. Opisao je budući rad na seriji, uključujući kovanje i otkup tokena, kao “puno lakši” u usporedbi.

To je još jedan veliki korak za mrežu helija. Helij je počeo Uz decentraliziranu bežičnu mrežu za uređaje Interneta stvari (IoT) kao što su senzori i uređaji za praćenje, nagrađuje korisnike ikone Za pokretanje čvorova i dijeljenje njihove veze. Sada ova mreža blizu milijun Aktivni čvorovi nakon brzog rasta od početka 2021.

Helium sada ima za cilj učiniti isto sa svojom 5G mrežom pametnih telefona, koja sada ima 4500 aktivnih čvorova – i to samo Nova Labs. Helium Mobile najavionadolazeća telefonska usluga koja koristi i Helium 5G i T-Mobileovu nacionalnu 5G mrežu.

Ali za povećanje te mreže i Prilagođava druge bežične protokole U budućnosti, rekao je Halim, potrebno je promijeniti infrastrukturu.

Kada je Helium počeo graditi mrežu 2017., rekao je da ni tada programeri nisu vjerovali u to Ethereum– Uz ograničenu brzinu prijenosa podataka i ponekad visoke naknade – može se nositi s široko rasprostranjenom bežičnom mrežom. Ostale mogućnosti bile su ograničene u to vrijeme, pa su osnivači izgradili vlastiti Layer 1 blockchain.

Ali i to je izazvalo probleme. Halim je rekao da je sve “previše isprepleteno” u trenutnom modelu, uključujući dokaz pokrivenosti i Heliumove elemente prijenosa podataka, te da bi pokušaj da se nešto popravi ili promijeni mogao imati neželjene posljedice na druge dijelove mreže.

Sve je kao neka velika, homogena masa“, rekao je Halim. Dešifrirati. “Brzo ponavljanje bilo je teško. Sve što dotaknete… Bio je to u osnovi ogroman toranj nalik na Jengu. Jedan se blok pomaknuo i stvar se počela pomicati, a mi smo imali zastoje i prekide.”

Heliumova mrežna pokrivenost LoRaWAN (IoT) sada je široko rasprostranjena, ali Halim je rekao da joj je potrebna pouzdanija okosnica za privlačenje određenih vrsta tvrtki i kupaca koji mogu iskoristiti tu pokrivenost za svoje proizvode. “Pouzdanost [network data] Paketi moraju biti u osnovi savršeni, zar ne? Rekao je: “Kao, 98% nije dovoljno dobro, 99% nije dovoljno dobro.”

Drugim riječima, barem u svjetlu Haleema i Nova Labsa, potez se ne odnosi toliko na Solanu koliko na širenje i širenje ekosustava helija. Druge mreže blockchaina razine 1 također bi mogle biti održive. Ali postoje razlozi zašto su glavni programeri Heliuma odabrali Solanu nakon mjeseci proučavanja.

Prva je brzina, jer Solana može obraditi tisuće transakcija u sekundi na vrhuncu: “Možete raditi stvari i one se dogode trenutno”, rekao je Halim. Usporedio je izvedbu s onom aplikacije Web2, što je savršeno s obzirom na to što mnogi korisnici Heliuma tvrde da nisu vlasnici kriptovalute.

Solana se također pozabavio problemima vlastite stabilnosti, uključujući i zastoje Kasno kao lipanj— što su neki zagovornici helija brzo uočili Kad je prijedlog pokrenut. Međutim, sljedeće Nedavne nadogradnje mrežePojavio se Solana stabilniji od kad. Halim je rekao da su programeri Solane “ludo usredotočeni na ovo pitanje”, te je uvjeren da se problemi stabilnosti neće nastaviti.

Postoji i više tehnički razlog zašto je glavni tim Heliuma odabrao Solanu: Halim je rekao da su postojeći privatni ključevi Heliuma kompatibilni sa Solanom, što nije slučaj s nekim drugim blockchainovima. Ovo bi trebalo olakšati prijelaz za korisnike, tako da se tokeni mogu “magično” preseliti u Solanu bez ikakvih “pozitivnih radnji” potrebnih za postojeće vlasnike, dodao je.

Šire gledano, programeri Heliuma željeli su usvojiti zreliju blockchain mrežu kako bi iskoristili prednosti šireg kripto ekosustava, omogućujući pristup dodatnim novčanicima, DeFi Protokoli, mnoge aplikacije i decentralizirana tržišta. Drugim riječima, korisnici će moći lako prenijeti HNT tokene temeljene na Solani negdje drugdje i istražiti više kripto svijeta.

Pridruživanje postojećem prostoru Solane znači da se razvijači Heliuma mogu usredotočiti isključivo na bežičnu mrežu, umjesto da moraju graditi cijeli ekosustav oko nje.

Za mene je ovo najveći dobitak, rekao je Halim. – To je zapravo priča ovdje.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.