September 26, 2022


Osoba koja je najviše povezana s prošlim proljećem rušenje enkripcije Čini se da je u bijegu nakon što je izdana tjeralica – a istražitelji su zatražili pomoć Interpola da ga pronađu.

Do Kwon, južnokorejski programer Kriptovalute TerraUSD i LunaVjeruje se da su u Singapuru barem od proljeća, kada su ti novčići izgubili gotovo svu svoju vrijednost. Ali singapurske vlasti Rekao je ovaj vikend On više nije tamo, a južnokorejski istražitelji navodno su od Interpola zatražili izdavanje “crvene potjernice” koja bi službenicima u državama članicama omogućila privremeno pritvaranje Kwona do izručenja ako ga pronađu.

Prošle srijede, ured tužitelja južnog okruga u Seulu izdao je nalog za uhićenje Kwona i pet drugih ljudi koji su radili s obje valute i Terraform Labsom, tvrtkom čiji je Kwon suosnivač. Tužitelji nisu spomenuli optužbe, ali investitori su rekli da ih je prevario da promoviraju novčiće. TerraUSD – koji je koristio računalni program koji je tvrdio da vezuje svoju vrijednost za američki dolar – i povezani token poznat kao Luna su uzletjeli u protekloj godini, a svaki je višestruko povećao vrijednost prije pada u svibnju.

Glasnogovornik Terre nije odgovorio na zahtjev za komentar. Kwon također nije odgovorio na zahtjev za komentar. “U procesu smo obrane u nekoliko jurisdikcija – držali smo se vrlo visokog standarda integriteta i veselimo se razjašnjenju istine u sljedećih nekoliko mjeseci”, rekao je na Twitteru u nedjelju.

Zahtjev za crvenu opomenu izvorno je bio spomenuti od strane Financial Timesa.

Pad kriptovalute testira izdržljivost industrije koju pokreće hype

Slučaj Kwon pomno se prati kao dokaz koliko moćno tijelo za provođenje zakona može biti u procesuiranju onih koji su uključeni u navodno ilegalne kripto aktivnosti. Prošlog mjeseca riznica Izrečene sankcije o Tornado Cashu, koji pomaže anonimizirati kripto transakcije, u snažnom primjeru razbijanja financijskih instrumenata koji se temelje na tehnologiji.

Ali lov na pojedince u kriptovaluti vrlo je rijedak slučaj, a Kwonov slučaj bi mogao biti pionir u tome kako ciljati na druge projekte koji su izgubili značajne količine vrijednosti na sudovima – i ako, na kraju, neki investitori mogu dobiti svoj novac natrag.

31-godišnji Kwon diplomirao je na Sveučilištu Stanford i kratko je radio u Appleu prije nego što se vratio kući prije nekoliko godina i osnovao brojne kripto pothvate, uključujući Lunu. Prije proljetnog incidenta, Kwon je bio slavljen kao vizionar i čak je privukao kultne obične obožavatelje poznate kao “Ludaci”.

Crypto Company napravila je veliku nadogradnju. Čekaju još veće ambicije.

I nisu to bili samo trgovci na malo – Terraform je također prikupio sredstva od relevantnih financijera kao što su Silicon Valley VC, Lightspeed Venture Partners.

Ali u svibnju je počela brza rasprodaja iz razloga koji ostaju nejasni, što je rezultiralo gubitkom vrijednosti od više od 40 milijardi dolara, prema analitičkoj tvrtki Elliptic, budući da je cijena Lune pala gotovo na nulu, a cijena TerraUSD s 1 na 0,11 dolara . Pad je pomogao pokrenuti širi krah kriptovalute To je utjecalo na desetke drugih sredstava i tvrtki.

Bitcoin je pao s oko 40.000 USD na manje od 20.000 USD od pada Terre, a ukupna tržišna kapitalizacija kriptovalute naglo je pala zbog Više od trilijun dolara Za nekoliko mjeseci.

Kwon je ubrzo nakon toga pokušao ponovno pokrenuti Lunu, kako bi bijes mnogim investitorima.

Stručnjaci za provođenje zakona rekli su kako vjeruju da je tužba protiv poduzetnika moguća, ali izazovna s obzirom na volatilnost kriptovalute, gdje je granica u industriji između prijevare i rizičnog ulaganja često nejasna.

Ministarstvo financija poziva savezna regulatorna tijela da suzbiju prijevare s kriptovalutama

William Callahan III, bivši specijalni agent DEA-e koji sada radi kao dužnosnik, rekao je: Direktor vladinih i strateških poslova za kripto tvrtku pod nazivom Blockchain Intelligence Group. “Istraga i kazneni progon nečega ovakvog zahtijevaju jedinstven skup vještina.”

Rekao je da se slučaj protiv Kwona vjerojatno vrti oko toga može li se dokazati da je namjerno obmanuo investitore da traže novčiće ili da je vodio kampanju u dobroj vjeri za riskantan, ali legalan pothvat.

Neki od dokaza koje su južnokorejski istražitelji do sada prikupili, prema tamošnjim medijima, uključuje Optužbe da su Kwon i drugi rukovoditelji Terraforma odlučili zatvoriti svoje južnokorejske urede samo tjedan dana prije pada kovanica. Kwon je rekao da se na gašenju radilo dugo vremena.

U nedjelju je Kwonovo uhođenje poprimilo nadrealan preokret na društvenim mrežama kada je Kwon, koji je otvoreno govorio na Twitteru, izašao na pozornicu negirajući da je bjegunac.

“Nisam ‘bjegunac’ ili bilo što slično – za bilo koju vladinu agenciju koja je izrazila interes za pružanje usluga, mi u potpunosti surađujemo i nemamo što skrivati,” Širenje.

Ali tužitelji iz Seula brzo su to demantirali. “On je očito bjegunac”, stoji u priopćenju ureda. meni Lokalna novinska agencija Yonhap.

Kwon je sarkastično rekao da će dati svoje koordinate samo ako “1) smo prijatelji, 2) planiramo se sastati 3) sudjelujemo u trećoj web igrici koja se temelji na GPS-u.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.