September 29, 2022


Kuharica Zvjezdanih staza
Od Chelsea Munroe Castle
tvrdi uvez | 35,00 dolara
E-knjiga | 16,99 USD
Objavio Galerija Knjige | 192 stranice

Autorica kuharica i dizajnerica hrane Chelsea Munro Castle napravila je kuharice za druge velike franšize (najpoznatije Igra prijestolja), ali kad je dobila poziv da napravi kuharicu za Zvjezdane staze, bila je oduševljena — poput starog obožavatelja koji je odrastao gledajući iduća generacija (I na kraju svaka emisija u franšizi), godinama je na njezinoj set listi. (I da, ona je također obožavateljica Istoimena kuharica iz 1999 Napisali su ga Ethan Phillips i William J. Burns, a pokazuje da su recepti usprkos nekim križanjima potpuno novi.)

Zbog toga je ponosna na ovu prekrasnu zbirku recepata koju sponzorira Zvjezdana flota. Sadrži sve od poznatog (Hasperat, Plomeek juha, Raktajino, Yamok umak) do neobičnog (Andorian Spice Bread, Tarvokian Powder Cake). Pisci ih ne grupiraju samo u prikladne odjeljke – predjela, kruh, glavna jela, deserti, pića itd. Također završava odjeljkom s prijedlozima jelovnika kako biste znali što poslužiti uz Dinobolan kobasice.

dinobolan-kobasica-iz-star-trek-kuharice-chelsea-monroe-cassell

Prilagođeno prema Kuharica Zvjezdanih staza by Chelsea Monroe Castle. Autorska prava © 2022 Chelsea Monroe-Cassel. Ponovno tiskano uz dopuštenje Gallery Books, odjel Simon & Schuster, Inc.

Iz originalna serija meni niže etaže

Monroe-Cassel je mogao uključiti sve čak i tako dalje Piccard i niže etažešto znači da za mene nije bilo vremena čudo i Čudni novi svjetovi za posuđe. Knjiga i dalje uključuje veliki izbor hrane koju ste vidjeli, čuli ili čitali o njoj, s receptima koji su pažljivo fotografirani, kušani i zabilježeni na zadivljujućim sjajnim stranicama, gdje ćete pronaći sve od Rigelian čokoladnih tartufa i lososa na dan prvog kontakta do pizze s Pancorn kobasicom.

“Uvijek je jedan od izazova neka vrsta borbe između toga kako ga učiniti dovoljno čudnim, ali i učiniti ga prijateljskim”, rekao je autor za TrekMovie. “Želim imati sastojke do kojih nije teško doći, kako bi ih ljudi stvarno mogli napraviti bez da se moraju voziti tri sata do trgovine.” U skladu s zapisima uključenim u knjigu, ona dodaje: “A ako vaša replikacija ne radi, želite biti u mogućnosti učiniti sve što imate.” Pobrinula se da ponekad više puta koristi neobičan sastojak kako bi stvari bile praktične za nju i njezine čitatelje.

Wrigley-čokoladni-tartufi-iz-star-trek-kuharice-chelsea-monroe-cassell

Prilagođeno prema Kuharica Zvjezdanih staza by Chelsea Monroe Castle. Autorska prava © 2022 Chelsea Monroe-Cassel. Ponovno tiskano uz dopuštenje Gallery Books, odjel Simon & Schuster, Inc.

Jedan bod ili četiri?

Knjiga počinje dobrodošlicom studentima koji su entuzijasti u hrani, a svaki recept ima ocjenu težine od 1 do 4 boda, pri čemu je 4 najzahtjevniji. Za nervozne početnike, Monroe-Cassel preporučuje da započnu s pićima – ili Romulan Ale ili Red Leaf Tea. Pivo je “vrlo jednostavno, vrlo jednostavno i ukusno piće”, a čaj je “stvarno odličan uz doručak” i “zabavan s okusima”.

Zabava je prava riječ: veteranska spisateljica kuharica nastojala je upotrijebiti pravu hranu za stvaranje ukusnih jela, ali neka stvari budu u skladu sa Zvjezdanim stazama, što znači malo raširiti krila u kuhanju i fotografiji. “Uobičajeno odmorište je nekako slabo osvijetljeno srednjovjekovno na drvenoj dasci”, kaže nam ona, tako da je uključivanje svijetlih boja Zvjezdanih staza bilo novo iskustvo. Spomenuo sam da je trebalo dosta vremena da se nabave obroci Zvjezdane flote – one obojene mrlje koje su se vidjele u originalna serija– na njezino zadovoljstvo. “Jedno od pravila kojih se pridržavam je da ne možete samo — ako radite Ratove zvijezda, mliječno plavo, ne možete samo staviti boju za hranu u mlijeko i nazvati je mliječno plavom kao doslovno mliječno plavom, ali to je nije recept. Isto tako, ne možete samo naslikati malo boje za hranu na lubenici i nazvati je već znate, bilo koje ime je za raspravu, a nadam se da sam se malo složio sa svojim bilješkama.”

Romulanski jelen iz Kuharice Zvjezdanih staza koju je napisala Chelsea Munroe Castle

Prilagođeno prema Kuharica Zvjezdanih staza by Chelsea Monroe Castle. Autorska prava © 2022 Chelsea Monroe-Cassel. Ponovno tiskano uz dopuštenje Gallery Books, odjel Simon & Schuster, Inc.

Oni koji su pobjegli: štapići Jumja i Kapetan Pike

Veliko žaljenje? Džumja štapići, viđeno Devet duboki svemirPark. “Razočaravajuće je jer sam napravio jedan set od njih, i bio je savršen. I očito nisam napisao ono što sam napravio. I ne mogu ponoviti opet, igra riječi. Uništilo me, bio sam točno na roku za predaju, Još uvijek sam ga pokušavao preraditi.” Ovo je onaj koji mi je pobjegao.”

Nije radila mnogo više, osim svih delicija koje su izlazile iz odaja kapetana Pikea u prvoj sezoni Čudni novi svjetovi. Možda je Monroe Cassel mogla napisati cijelu knjigu o Pikeovim receptima – ništa posebno epizoda u kojoj se “tanjur sa zavjesama kotrlja uokolo, a to izgleda nevjerojatno” – i voljela bi ideju kuhanja jedno uz drugo pokazati na primjer s Ansonom Mountom u Star Trek Cruise jednog dana.

Kapetan Pike priprema oluju na Enterpriseu

Problem…spatchcooking

Ali dok čekamo, još uvijek imamo njezinu kuharicu, koja ponekad riskira spajanje starog i novog izleta, poput salate Quadrotriticale, inspirirane originalna serija “The Trouble With Tribbles”, ali poboljšan izgledom pipka kakav je viđen u prvoj sezoni Otkriće. Postoji još jedno jelo povezano s Tribbleom koje Monroe Castle smatra jednim od svojih najponosnijih postignuća: Spatchcocked Tribble.

“Jedna od mojih najdražih stvari u vezi Zvjezdanih staza je kratko putovanje oko plemena [“The Trouble With Edward”] I priča o podrijetlu Tripplesa, zapravo,” kaže ona. “I svaki put me nasmije kad pomislim na to da postoji jadni, dobronamjerni znanstvenik, ali potpuno ludi znanstvenik koji pokušava riješiti probleme gladi na planet koji jednostavno preuzme cijeli brod, a oni su samo problemi koji su problem zauvijek, zar ne? Ali zapravo sam napravio duplikat te slike, originalna serija-era jer sam stvarno željela da uloga izgleda.” Rekla je da je zauvijek trebalo da se napravi pravo osvjetljenje. „To je kao luda osoba, ali o moj Bože, stvarno je zabavno i na kraju se isplati.”

Iz “The Trouble With Edward” iz filma The Trouble With Edward

Preko 70 recepata iz cijele franšize

S više od 70 potpuno novih recepata iz Zvjezdanih staza—i da, Monroe-Cassel uključuje hranu iz romana i videoigara—ova je knjiga zabavno štivo i izvrstan dodatak vašoj kuhinjskoj polici, kao i kolekcija umjetničkih knjiga Zvjezdanih staza . Zvjezdane staze su “samo prekrasan svijet, to je prekrasno mjesto za život”, kaže ona. “Mislim da je jedna od zanimljivih stvari to što nam pokazuje neku vrstu obećanja najboljeg što čovječanstvo može postići. To je budućnost puna nade.” Taj optimističan osjećaj koji potvrđuje život nalazi se na svakoj stranici njezine knjige, bilo da ste tamo kao kuhar ili samo gledatelj. Sretno kuhanje!

Posjetite web stranicu dvorca Chelsea Monroe ili njezina stranica o Kuharica Zvjezdanih staza.

na prodaju utorak

Kuharica Zvjezdanih staza Bit će objavljen u utorak, 20. rujna. možete ga pokupiti Na Amazonu tvrdi uvez za 35,00 USD i Kindle e-knjiga za 31,50 USD.

Kuharica Star Trek od Chelsea Monroe Castle


Pronađite više vijesti i recenzija o Knjige Zvjezdanih staza na TrekMovie.com.

Odricanje od odgovornosti: u našim člancima možemo se povezati s proizvodima za kupnju na Amazonu; Ovo su namjenske pridružene veze koje podržavaju TrekMovie zarađujući malu proviziju kada kupujete preko njih.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.