September 26, 2022


Najveća kripto burza u Indiji je Nakon Binancea Neki od stablecoina vezani su za dolar, što je dodatno nagnulo tablice prema BUSD tokenu.

Vodstvo vijesti: WazirX burza u ponedjeljak On je rekao Već je prestao prihvaćati nove depozite denominirane u USDC, USDP i TUSD – stabilne kovanice vezane za dolar od Circle, Paxos i True. Svi postojeći depoziti automatski će se pretvoriti u Binanceov istoimeni stablecoin.

kontekst: Ovaj potez dolazi nakon odluke Binancea da uspostavi značajku automatske konverzije BUSD i njegovog glasinastog opravdanja za uklanjanje konkurentskih stablecoina: kako bi se “promicala likvidnost i kapitalna učinkovitost” za dobrobit svojih kupaca.

Radnja: Neki ljudi vjeruju da je WazirX zapravo tvrtka u vlasništvu Binancea, prema najavi akvizicije koja je skoro objavljena. prije dvije godine.

  • Međutim, u kolovozu je izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao, ili CZ, Demantirao je sklapanje posla. Indijska burza u to je vrijeme bila zaglavljena u regulatornoj istrazi koja je dovela do provođenja zakona zamrzavanje imovine na platformi. (Razmjena je u međuvremenu ponovno razmijenjena.)
  • “Binance ne kontrolira niti upravlja WazirXom”, rekla je glasnogovornica Binancea Lily Lee. WazirX nije odgovorio na zahtjeve za komentar.

detalji: Parovi spot tržišta USDC, USDP i TUSD bit će uklonjeni iz WazirX-a 26. rujna, prema blogu tvrtke.

  • Isplate u toj kategoriji bit će podržane prije BUSD-automatske konverzije do 23. rujna.
  • Klijenti još uvijek mogu povući svoje WazirX stabilne kovanice u te tri kategorije stabilnih kovanica.
  • napomenaČini se da su WazirX klijenti dobili manje obavijesti od Binance klijenata, koji su primili vijest početkom rujna.

Velika slikaBinance je najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta, i dok je BUSD sada treći najveći stablecoin vezan za dolar iza Tetherovih USDT i USDC, čini se da se priprema za zatvaranje.

  • Da, ali: Veličina također ukazuje na značajnu organizacijsku odgovornost. (čitaj: revizija)

Između redaka: Javna polemika o tome tko je vlasnik WazirX-a izbila je nakon indijskog odjela za provođenje zakona Istraga Matična tvrtka burze, Zanmai Labs, navodno je to dopustila Pranje novca na platformi.

  • organizatori u Indiji navodni da je Zanmai Labs “uspostavio mrežu sporazuma s — Crowdfire Inc. SAD, Binance (Kajmanski otoci), Zettai Pte Ltd Singapur — za prikrivanje vlasništva nad mjenjačnicom kriptovaluta,” nakon istraživanja o jednom od Zanmaijevih menadžera.

Brzo nadoknađivanje: Glavni izvršni direktor CZ-a prošlog je mjeseca zanijekao akviziciju putem cvrkut: “Ova transakcija nikada nije dovršena. Binance nikada – niti u jednom trenutku – nije posjedovao nikakve dionice u Zanmai Labsu, entitetu koji upravlja WazirX-om.”

  • To je potaknulo osnivača WazirX-a Nishala Shettyja da to učini odgurnuti na zahtjev CZ.
  • Zatim je CZ priznao da Binance pruža usluge novčanika WazirX-u i prenio kontrolu nad WazirX domenom pod svoju kontrolu. Također izboden: “Možemo zatvoriti WazirX. Ali ne možemo, jer… to šteti korisnicima.”

dok, Binance je ažurirao WazirX u studenom 2019.-Najava akvizicijeobjašnjavajući da se akvizicija odnosi samo na “određenu imovinu i intelektualno vlasništvo WazirX-a”.

  • Dani nakon kontroverze i ažurirane najave preuzimanja, Binance Uklanjanje Mogućnost za korisnike da vrše prijenose izvan lanca između burze i WazirX-a.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.