September 28, 2022


Kakva je sezona sveučilišnog nogometa u 21. stoljeću, a da je nitko ne završi kako bi se natjecao na pragu odlaska sa scene?

I tako je prošao ovaj tjedan za seriju Bedlam, glavni dio Oklahome i Oklahome još prije nego što je Oklahoma uopće postala država. (Škole su se sastale tri puta prije hitnog državnog primanja 16. studenog 1907.).

pucao: Izvještava Brett McMurphy iz Action Networka Da će serija, koja se kontinuirano prikazuje od 1910. godine – i koja je preživjela mnoge pandemije i svjetske ratove – prestati kada Oklahoma se pridružila SEC-u 2025.

Chaser: trener Oklahoma Statea Mike Gundy stvari naziva pravim imenom Dok čitate iz pripremljenih bilježaka.

“Bedlam je povijest”, rekao je Gundy novinarima. “Svi to znamo. Znali smo to. Jer OU je odlučio slijediti Texas i novac SEC-u. Pa.”

Gundy je bio malo koristan u svojoj potvrdi, ali njegova opća poenta stoji: Oklahoma je uzela novac i pobjegla. Ne govoriti je još jedna činjenica: država Oklahoma bi sigurno učinila isto da joj se ukazala ista prilika.

Ovdje vrijedi spomenuti dvije stvari. Jedan je da ako su države Oklahoma i Oklahoma takve uistinu Predani seriji, mogu odbaciti svoju filozofiju rasporeda, otkazati ugovore s drugim školama i igrati igru ​​svakog rujna ako tako žele. Naravno, nisu bile prve škole koje su odlučile ne natjecati se stalno.

Zapravo, McMurphy je uzdrmao nekoliko njih, skupinu koja je uključivala Texas-Arkansas (dugogodišnje suparništvo Jugozapadne konferencije) i Texas-Texas A&M (istrošeno rivalstvo Lone Star State od 2011.). Oba su dobra oklada za odmah nastavak kada Longhornsi prijeđu u SEC 2025. s Oklahomom.

Sve to znači da ima nade za Bedlam. Samo je jedan konferencijski korak od rezervnog odabira. Moglo bi proći desetljeće ili tri, ali stalno pomicanje tektonskih ploča sveučilišnog sporta moglo bi ih na kraju ponovno spojiti. Jedno je sigurno: novac, a ne logika, potaknut će ponovno okupljanje.

Nakon što je obećao implementaciju “novog modela vodstva” koji se uvijek činio prikladnijim za MBA kandidata nego za potencijalnog u NFL-u, posrnuo u vrućoj vodi s NCAA-om tijekom pandemije i vidio kako trenersko osoblje trpi goleme promjene, Arizona se odcjepljuje od Herma Edwardsa Nedjelja zbog temeljnog grijeha gubitka od istočnog Michigana.

Ovaj razvoj najmanje je neizvjesna stvar koja se dogodila u Edwardsovom razdoblju, koji je, iako je počeo zvučati kao čudan laboratorijski eksperiment, imao glavnu prednost što nikad prije nije bio isproban s istinski logičnim pristupom.

Ali ne shvaćajte moje riječi ozbiljno u 2022. Vjerujte mi na riječ od 2018.

Zanemarimo novosti pune poslovnog žargona i spomenimo osnove o zapošljavanju Herma Edwardsa: on ima 64 godine i nije nigdje trenirao od 2008. i nije radio na sveučilišnoj igri od 1989. “Inovativan” je optimističan naziv za najam. (Pa, poslovni žargon se ne može u potpunosti izbjeći.) “Nekonvencionalno” je možda najpravednija ocjena.

Međutim, Sun Devilsi imaju omjer 67-60 u proteklom desetljeću i pali su nakon 10 uzastopnih pobjedničkih sezona 2013. i 2014. Naravno, to je rizik. Ali ponekad je rizik neophodan za program koji možda treba biti malo drugačiji da bi se postigao evoluirajući i održivi uspjeh.

Arizona State je imala 6-7, 5-7, 7-6 u posljednje tri sezone. Bilo bi zabavno – i razumno – da Sun Devils ponovno završe u ovom susjedstvu u Edwardsovoj prvoj sezoni.

Pa, Edwards je postigao 7-6 izvan padobrana, a zatim je stavio par od 8-5 sekundi oko 2-2 sezone pandemije. Sun Devilsi su imali 4-0 protiv Arizone (što je dobro) i 22-20 protiv svih ostalih (što je zaboraviti i uključuje početak 1-2 ove godine).

KS 3-0. Da, KS 3-0. Tako je, KS 3-0.

Stvarno je prikladno. Arizona State je program koji definira ono što je uglavnom ostalo neistaknuto od završetka fakultetske karijere Jakea Plummera. Sun Devilsi su imali četiri od 25 najboljih u anketi Associated Pressa u posljednje 24 sezone. Dospjeli su među prvih deset točno jednom u posljednjih 15 godina, u tjednu od 9. studenog 2014. godine.

Da, bilo je 9-3 2004., 10-3 2007. i niz od 10 pobjeda u sezonama 2013.-2014. Demoni Sunca rijetko su koketirali s užasom u proteklih četvrt stoljeća; Oseka je bila 4-8 u 2009. Ali rijetko su se pokazale tako zanimljivima.

Zagonetka je razlog. Nije da je Arizona State lišena nogometne povijesti, čak i ako su to bili njeni najbolji dani prije nego što se pridružila Pac-10/Pac-12. Možda nema neposredan pristup talentima u južnoj Kaliforniji, ali se nalazi u velikom metro području (Phoenix) u državi koja se brzo razvija (iako ne tako brzo u posljednjem desetljeću).

Da, sveučilišni nogomet je igra s nultim rezultatom, ali Sun Devilsi su vjerojatno imali više – i održivije – vrhunce nego što su uživali. Nije potreban udžbenik poslovne škole da se to shvati.

Ali tko će se suočiti s jazom. Sankcije NCAA-e vjerojatno će uslijediti. Edwards je doslovno prešao preko vrata kočije usred previranja programa, tako da su sadašnji temelji klimavi. Isto se može reći i za Pac-12-Uskoro-Minus-Dva.

Arizonin “novi model vodstva” je povijest. Njezina naklonost borbi za privlačnu snagu u nogometu možda i nije takva. Ipak bi bilo mudro da Sun Demons budu malo drugačiji u budućnosti. samo ne tko – koji Drugačiji.

Pet je najugroženijih

Pogled na neke od timova koji imaju priliku dokazati mnogo u 4. tjednu.

1. Tennessee. 11 Volunteers (3-0) jedini su tim SEC-a koji igra u Alabami, Floridi i Georgiji svake sezone, a od 2016. ubacili su 16 uzastopnih Volunteera na ta tri. Prvi korak prema ozbiljnom shvaćanju je da udare bilo koga iz ta grupa. Florida je ušla na broj 20 (2-1, 0-1 SEC) u Knoxvilleu za otvaranje konferencije u Tennesseeju ovaj tjedan.

2. Wake Forest. Davne 2008. Damon Deacons pobijedio je Clemsona, 12-7, u četvrtak navečer u onome što se pokazalo posljednjim u Tigersima na čelu s Tommyjem Bowdenom. Od tada, Wake Forest je nula u odnosu na Dabo. Nije tajna da će konačni naslov ACC-a u Atlantic League ići preko Clemsona broj 5. 21. Deacon (3-0) spasio je Liberty prošli tjedan i morat će se bolje potruditi za jaku poziciju za drugu uzastopnu krunidbu na Atlantiku.

Najbolje oklade u sveučilišnom nogometu: Clemson bi bio previše za Wake Forest

3. Arkansas. Razorbacksi broj 10 nisu bili posebno oštri protiv dugogodišnjeg prijatelja Bobbyja Petrina i države Missouri prošli tjedan. Ali i dalje vode 3-0 na svom godišnjem susretu s brojem 23 Texas A&M u Arlingtonu, Texas. Hogs igraju s četiri od pet svojih sljedećih momčadi u gostima kod Fayettevillea, a dekodiranje obrane Aggiesa bit će znak dobrodošlice kako se bliži listopad.

4A. Južna Kalifornija i 4B. Oregon. 7 Trojanaca odlazi u Corvallis kako bi se suočili s Hrabrim Dabrovima u ekipnoj utakmici rezultatom 3-0. Neće privući mnogo pažnje sa Zapadne obale zahvaljujući svojoj Pac-12 mreži, ali to je teška konkurencija za USC i dokazana igra u Oregonu, koja se nalazi dijelom impresivnog početka sezone na pacifičkom sjeverozapadu.

5. Minnesota. Goperi (3-0) nisu popularna tema razgovora, barem ne još. Pobjede nad New Mexico Stateom, Western Illinoisom i tužnom momčadi Colorada ove godine nikome neće pomoći. Odlaze u skupinu Michigan State nakon blijede predstave u Washingtonu, a njihova pobjeda nad Spartansima u East Lansingu čini utrku za naslov Big Ten West još razumnijom.

Tjedni pregled utrke za omiljenu figuricu sveučilišnog nogometa.

1. QB CJ Stroud, Ohio State (941 jardi, 11 TD-ova, 0 IQ). Toledo je isjeckao 367 jardi i pet touchdowna dok su Buckeyes porazom zaključili igru ​​bez konferencije. (prošli tjedan: 2)

2. QB Bryce Young, Alabama (644 jarde, 9 TD-a, dodavanje 2 INT; 144 jarda, 2 TD-a trčanje). Ubacio je nekoliko presretanja u napadu palicom 63-7 na Louisianu Monroe. Ovo je izbacilo pobjedničkog braniča Heismana iz vodstva, ali još uvijek predstoji mnogo prilika za skupljanje velikih brojeva. (LW: 1)

3. QB Caleb Williams, Južna Kalifornija (874 jardi, 8 TD-a, dodavanje 0 INT-a; 73 jarda, 2 TD-a trčanje). Protiv Fresno Statea nije bio tako učinkovit kao u prve dvije utakmice Trojanasa, ali je svejedno postigao 25 ​​od 37 za 284 jarda i dva touchdowna. USC bi bio u redu da su to Williamsovi mali izleti. (LW: 3)

4. QB Stetson Bennett IV, Georgia (952 jarde, 5 TD-a, dodavanje 0 INT-a; 31 jarda, 3 TD-a trčanje). Kakva god da postoji putanja za ovu nominaciju povezana je s drugim značajnim fluktuacijama QB-a (koje još nisu), a Bennett je iznio solidne brojke bez grešaka dok Bulldogsi nastavljaju trčati (što i jest). (LW: 5)

Georgia vam može slomiti raspoloženje. Pogledajte samo prazne tribine u Južnoj Karolini.

5. QB Michael Penix Jr. , Washington (1079 jardi, 10 TD, 1 INT; 31 jard trčanja). Penix je svoju najbolju ocjenu uspjeha u karijeri postigao 2019., kada je Calin Deborre bio ofenzivni koordinator Indiane. Sada se ponovno ujedinio s novim glavnim trenerom Huskiesa u Seattleu – što je još važnije, on je zdrav – prošli je tjedan smanjio Michigan State za 397 jardi i četiri touchdowna. (LW: Nekategorizirano)

6. LB Will Anderson, Alabama (15 udaraca, 4,5 TFL, 2 vreće, 1 udarac). Ovo je više tako. Anderson je imao slobodan dan protiv Texasa, ali je uzvratio presretanje touchdowna protiv Louisiane Monroe. Anderson je bio nedvojbeno najbolji igrač zemlje prošle sezone i mogao bi poboljšati Heismanovo peto mjesto od 2021.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.