September 29, 2022


USDA je izdalo javnozdravstveno upozorenje za nešto mljevene govedine koja se isporučuje s HelloFresh paketima obroka. Zabrinutost je zbog moguće kontaminacije E. coli.

Ako ste kupac HelloFresh Kompleti obroka dostavljeni na vaš dom, provjerite ima li u zamrzivaču mljevene govedine. Prema javnozdravstvenom upozorenjui “Paketi obroka koji sadrže mljevenu govedinu za ovo javnozdravstveno upozorenje isporučeni su potrošačima od 2. do 21. srpnja 2022.”

10 oz. Vakuumirani plastični spremnici koji sadrže “MLJEVENA GOVEĐINA 85% MASNO / 15% MASNO” s kodovima “EST #46481 L1 22155” ili “EST #46481 L5 22155” na bočnoj strani pakiranja.

Koja je razlika između opoziva i javnozdravstvenog upozorenja? Budući da proizvodi više nisu dostupni za kupnju, opoziv nije izdan. To ne znači da se mljevena govedina još uvijek nalazi u zamrzivačima ljudi. Ako se takva ambalaža pronađe, treba je zbrinuti.

Ako poznajete prijatelja člana obitelji koji koristi uslugu, recite mu za zdravstveno upozorenje. E. Coli ne petljajte se s tim. Općenito se širi kontaminiranom hranom. Bakterije mogu biti opasne po život mladim odraslim osobama, starijim osobama ili svima koji su lošeg zdravlja. (Sirovo povrće i mljevena govedina uobičajeni su proizvodi koji mogu biti kontaminirani bakterijom E. coli.)

Prema Klinici Mayo: “Znakovi i simptomi infekcije E. coli O157:H7 obično počinju tri ili četiri dana nakon izlaganja bakteriji. Ali možete se razboljeti jedan dan nakon izlaganja i više od tjedan dana kasnije.” Znakovi i simptomi uključuju:

  • Proljev koji može varirati od blagog i vodenastog do teškog i krvavog
  • Grčevi u želucu, bol ili osjetljivost
  • Mučnina i povraćanje kod nekih ljudi

FSIS, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti i državni partneri u javnom zdravstvu istražuju epidemije E. coli O157:H7, a sirova mljevena govedina je vjerojatni izvor prijavljenih bolesti.

Podaci praćenja utvrdili su da je nekoliko pacijenata u slučaju dobivalo mljevenu govedinu proizvedenu u Enterpriseu M46841 i distribuiranu od strane HelloFresh u paketima obroka od 2. do 21. srpnja 2022.

24 rock zvijezde i hrana koju vole

Niz rock zvijezda, pizza, slastica i povrća kojima jednostavno ne mogu odoljeti.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.