October 1, 2022


Prelazak Ethereuma na Proof of Stake (PoS) 15. rujna ne uspijeva proširiti Etherov (ETH) Bikovski zamah jer rudari ETH dodaju prodajni pritisak na tržište.

Na dnevnom grafikonu cijena ETH-a pala je s oko 1650 dolara 15. rujna na oko 1350 dolara 20. rujna, što je pad od oko 16%. ETH/USD pao je u skladu s drugim kriptovalutama, uključujući Bitcoin (BTC) usred zabrinutosti oko Fed stope rastu.

Dnevni grafikon cijena ETH/USD. Izvor: TradingView

Ethereum nastavlja rasti

Pad cijene Ethera 15. rujna također se poklopio s povećanjem ponude Ethereuma, iako ne odmah nakon spajanja.

Gotovo 24 sata kasnije, promjena emisije ponovno je postala pozitivna, polivši hladnu vodu priču o “ultrazvučnom novcu” jer deflacijsko okruženje To su neki zagovornici očekivali nakon spajanja.

Prije spajanja, Ethereum je distribuirao oko 13.000 ETH dnevno rudarima Proof of Stake (PoW) i oko 1.600 ETH validatorima na prodajnom mjestu. Ali nagrade za rudare Projekcija Nakon spajanja počinje na oko 90%.

U međuvremenu, validatori koji primaju Ether nagrade sada dobivaju samo 10,6% prethodnog iznosa. Kao rezultat toga, godišnje emisije etera su pale za oko 0,5%, čineći ETH manje inflacijskim, a moguće i deflacijskim pod određenim uvjetima.

Međutim, ponuda etera raste po godišnjoj stopi od 0,2% nakon spajanja, prema Podatke pruža Ultrasound Money.

Stopa ponude etera nakon spajanja. Izvor: Ultrazvuk.Novac

Glavni razlog povećane ponude su niže transakcijske naknade.

Posebno, Ethereum Izmijenio je svoj protokol u kolovozu 2021 To je uvelo mehanizam spaljivanja honorara. Drugim riječima, mreža je počela trajno uklanjati dio naknada koje naplaćuje za svaku transakciju. Ovaj je sustav potrošio 2,6 milijuna ETH od lansiranja.

Podaci pokazuju da bi naknada za plin za Ethereum mrežu trebala biti oko 15 Gwei kako bi se nadoknadio ETH koji je nagrađen validatorima. Ali prosječna naknada bila je oko 14,3 Gweija 20. rujna, što znači da se ponuda ETH općenito povećava.

Ethereum naknada za plin za opskrbu. Izvor: Ultrazvuk.Novac

Međutim, stopa izdavanja ETH nakon spajanja je opala, iako je stopa ponude i dalje pozitivna s gotovo 3700 ETH iskovanih nakon spajanja do sada.

Rudari povećavaju pritisak prodaje Ethereuma

Osim toga, pad cijene Ethera nakon spajanja dolazi nakon masovnog izlaska Ethereum rudara s Ethereum tržišta.

Povezano: Hoće li spajanje Ethereuma pružiti novo odredište za institucionalne ulagače?

Rudari su prodali oko 30 000 Ethereuma (oko 40,7 milijuna dolara) u danima prije ažuriranja Ethereum POS-a, prema podacima koje je dostavio OKLink.

Saldo adrese rudara ETH. Izvor: OKLink

Analitičar, koji nosi pseudonim “BakedEnt.eth”, primjećuje da je rasprodaja ETH-a kod rudara neutralizirala utjecaj usporavanja izdavanja Ethera.

“Spajanje je bilo na snazi ​​nekoliko dana, ali mnogi nisu uspjeli vidjeti učinak smanjenja dnevne emisije od 95% od 49 000 USD u ETH u 4 dana.” Napisaododajući:

“Rudari su nemilosrdno prodavali pri ovom padu i odbacili ETH u vrijednosti od preko 30.000 dolara u istom vremenskom okviru.”

Cijena ETH sada riskira dodatni pad od 750 USD u svjetlu Trenutni makroekonomski vjetrovišto vrši pritisak na rizičnu imovinu u svim segmentima.

Mišljenja i mišljenja izražena ovdje isključivo su mišljenja autora i ne odražavaju nužno stavove Cointelegraph.com. Svaki potez ulaganja i trgovanja uključuje rizike, trebali biste sami istražiti kada donosite odluku.