September 29, 2022


Kad je Komisija za vrijednosne papire i burze podnijela federalnu tužbu u ponedjeljak Protiv kripto utjecaja Iana Balline Za njegov neuspjeh da registrira kriptovalutu kao kolateral prije pokretanja Inicijalne ponude kovanica (ICO) 2018., u početku se činilo da je sve u redu: godinamapodnio je građanske tužbe protiv pojedinaca i organizacija zbog predaje neregistrirane ICO-ovi.

Zatim su oštrooki promatrači pročitali nešto sitnim slovima.

U hrabrom i možda bez presedana potezu zakopanom u Odjeljku 69 tužbe, SEC je danas ustvrdio da ima pravo tužiti Ballinu ne samo zato što se njegov slučaj odnosio na transakcije koje su se dogodile u Sjedinjenim Državama, već također, u biti, Ethereum Mreža je pod jurisdikcijom američke vlade.

u tome pritužbaRegulator je primijetio da je ETH poslan Balini “potvrđen mrežom čvorova na Ethereum blockchainu, koji je gušće naseljen u Sjedinjenim Državama nego u bilo kojoj drugoj zemlji.” Zatim Komisija za vrijednosne papire i burzu zaključuje: “Kao rezultat toga, te su se transakcije dogodile u Sjedinjenim Državama.”

Čini se da Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) to sugerira, s obzirom na to da u SAD-u trenutno radi više Ethereum čvorova za provjeru valjanosti nego u bilo kojoj drugoj zemlji, svi Globalne Ethereum transakcije treba smatrati američkim podrijetlom. Trenutno, 45,85% svih Ethereum čvorova radi iz SAD-a, prema Etherscan. Za usporedbu, druga najveća gustoća čvorova je u Njemačkoj, sa samo 19%.

“Reći to dopušta [the SEC] Okarakterizirati poslovanje na Ethereum blockchainu, kao poslovanje na američkoj burzi”, rekao je Brian Fire, profesor prava na Sveučilištu Kentucky. Dešifrirati. Što je zgodno s njihove organizacijske točke gledišta. Čini stvari jednostavnijima.”

Ako Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC) želi uspješno klasificirati aktivnost na Ethereumu kao sličnu onoj u Na američkom tržištu dionica to bi značilo regulatorno tijelo koje tvrdi da ima nadležnost nad svim aktivnostima na navodno decentraliziranoj mreži Ethereum. Takav razvoj događaja predstavljao bi značajnu eskalaciju SEC-ove uloge u nadziranju cijelog Ethereuma, posebno – tamo gdje velika većina NFT i DeFi aktivnost Događa se – i kriptovaluta u cjelini.

Fire je primijetio da jezik današnje žalbe nema nikakvu pravnu težinu, a zbog prirode SEC-ove tužbe protiv Balline, malo je vjerojatno da će sud razmotriti ovaj konkretan slučaj. Ali to ne znači da izjava nema nikakvog značaja.

“Mislim da možda pokušavaju dobiti svoje viđenje toga što je Ethereum i kako funkcionira u pravosudnom ekosustavu”, rekao je Fire. Dešifrirati. “SEC kaže: ‘Cijela ova financijska aktivnost je u domeni stvari koje reguliramo i stoga ćemo ih sve regulirati. “

Fyre smatra tako potpuno polaganje jurisdikcije nad cijelim Ethereum ekosustavom bez presedana.

“Prvi put sam vidio da SEC doista definira kako shvaća funkcioniranje ekosustava Ethereuma i zašto misli da spada u opseg onoga što SEC regulira”, rekao je.

Prošli tjedan, u satima nakon Ethereuma uspješno spajanje Za mehanizam konsenzusa o dokazu udjela, predsjednik Vrhovnog obrazovnog vijeća Gary Gensler je istaknuo da Prijelaz bi mogao približiti mrežu definiciji sigurnosti u očima vlade.

Nakon svjedočenja pred Senatskim odborom za bankarstvo, Gensler je iznio svoje stajalište o tome kako tumačiti “okladu” (tj. davanje imovine u zalog kripto mreži u zamjenu za negativne nagrade) kao pokazatelj da se imovina kvalificira kao vrijednosni papir prema tzv. Howey testu , iako se nije obratio nijednoj kriptovaluti ili mreži navedenom imenom.

Fyre vjeruje da blizina ove izjave današnjem vremenu nije slučajna.

“[Today’s language] Čini se sasvim u skladu s onim što je Gensler htio postići u svojoj izjavi […] Fire je rekao da SEC sve ovo smatra vrijednosnim papirima i stoga će donositi regulatorne odluke u pogledu cijelog ekosustava.

Pod Genslerovim vodstvom, Komisija za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) nije zauzela službeni stav o Ethereumu, unatoč tome što je vodstvo unutar Komisije pod prethodnom administracijom ukazivalo da je Ethereum “Dosta decentralizacije“Dakle, to nije jamstvo. Ali ako SEC tvrdi da je Ethereum neregistrirani vrijednosni papir, Fyre sumnja da će im sudovi stati na put.

“Vidim da suci to u potpunosti prihvaćaju, sigurno: Ethereum je prilično u SAD-u, što se tiče rada na hrpi računala, a postoji hrpa tih računala u SAD-u”, rekao je Fyre. Ovi se događaji odvijaju u Sjedinjenim Državama. Nije problem.”

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.