September 26, 2022


Ethereum opcijski ugovori omogućuju investitorima da se klade na buduću cijenu Ethereuma s mogućnošću unovčavanja u bilo kojem trenutku. Čitajte dalje kako biste saznali više.

Ethereum je jedna od najvrućih tema u svijetu kriptovaluta u posljednjih nekoliko godina, a razgovor se ne usporava u skorije vrijeme.

Entuzijasti kriptovaluta zainteresirani su za Ethereum jer je to više od obične digitalne imovine kojom se može trgovati.

Vrlo je sličan operativnom sustavu koji razvojnim programerima omogućuje izradu svojih aplikacija, slično načinu na koji se Apple ili Google aplikacije izgrađuju povrh iOS-a.

Koje su Ethereum (ETH) opcije?

Trgovanje Ethereum opcijama proces je u kojem jedna strana iskorištava fluktuacije u cijeni temeljnog vrijednosnog papira kao što je Ether za stvaranje dobiti na način sličan onome što trgovci rade dionicama i robom.

Opcije također dopuštaju trgovcima koji ne žele riskirati puni iznos svoje investicije ili marže da sudjeluju u etičkom trgovanju opcijama. Trgovine opcijama Ethereuma izvršavaju se sklapanjem trgovina korištenjem call ili put opcije na temelju očekivanja smjera kretanja tečajeva Ethereuma tijekom određenog razdoblja.

Kratka povijest Ethereuma

Kao dio bijele knjige projekta Ethereum, suosnivač Vitalik Buterin opisao je mehaniku blockchaina, njegove primjene i potencijalne probleme. Dvije godine kasnije, Buterin i ConsenSys suosnivač Joe Lubin pokrenuli su Ethereum.

Tim osnivača Ethereuma stvorio je programabilnu elektroničku mrežu koja može raditi stvari poput sigurnog trgovanja virtualnom valutom. Preusmjeravajući u 2016., sudionici mreže preuzeli su kontrolu nad blockchainom.

Godinu dana kasnije, DAO je hakiran za 50 milijuna dolara u eteru. Iste godine dolazi do raskola lanca na dvije grupe koje djeluju pod imenom Ethereum (ETH) i Ethereum Classic (ETC).

Osnove trgovanja opcijama

U trgovanju opcijama špekulirate o budućem smjeru tržišta dionica, kao i o pojedinačnim obveznicama i dionicama. Opcijski ugovori dopuštaju kupcu ili prodavatelju da kupi ili proda temeljnu imovinu po određenoj cijeni na određeni datum, ali ih ne obvezuju na to.

Ethereum staking

Ethereum staking Proces koji omogućuje upotrebu eth tokena (koji predstavljaju udio pojedinca u mreži) za zaštitu Ethereum mreža od neželjenih napada i stvaranje novih blokova za Ethereum blockchain.

Ethereum opcije

Mogućnosti Ethereum pametnih ugovora pružaju mnoge mogućnosti za upravljanje rizikom, kao što su pozicije s polugom, zaštita od rizika i automatizirana trgovanja. Osim toga, mogućnost trgovanja izvedenicama čini izvedenice temeljene na Ethereumu jednim od najnaprednijih financijskih instrumenata.

Postoje li opcije na Ethereumu?

Da tamo je! Za trgovanje opcijama morate otvoriti brokerski račun i biti spremni kupiti/prodati temeljnu imovinu (na primjer, Ether). Postoje dvije vrste opcija – Ethereum call opcije i Ethereum roll opcije.

Ethereum call opcije daju vam pravo, ali ne i obvezu, da kupite ETH po fiksnoj cijeni. Puting opcije daju vlasnicima pravo, ali ne i obvezu, da prodaju Ether po određenoj cijeni unutar određenog vremenskog okvira ili do datuma isteka.

Vrste ETH opcija

Postoje dvije glavne kategorije ETH opcija.

pozivna opcija (gore)

S opcijom poziva imate pravo kupiti sredstvo po fiksnoj cijeni. Ako cijena ove imovine poraste na ili iznad navedene cijene prije datuma isteka, možete upotrijebiti opciju poziva da je kupite po toj nižoj cijeni.

Put opcija (medvjeđi)

Put opcijom imate pravo prodati imovinu po fiksnoj cijeni. Ako cijena ove imovine padne ispod navedene cijene prije datuma isteka, možete koristiti put opciju da je prodate po toj višoj cijeni.

ETH vs Ethereum opcije

ETH خيارات Opcije

To su derivativni ugovori kojima se trguje putem CME grupe ili Chicago Board Options Exchange (CBOE). Opcije daju ulagačima više utjecaja od običnih fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi) budući da se mogu kupiti u bilo kojem trenutku tijekom određenog razdoblja.

Ethereum

ETH je dizajniran za korištenje blockchain mreže – decentralizirane i distribuirane javne knjige koja bilježi sve transakcije. U blockchain transakcijama, kriptografija se koristi za osiguranje i provjeru valjanosti mreže.

Kupite Ethereum opcije

Trgovanje Ethereum opcijama nije najlakša stvar za zaobići. Kada trgujete opcijom, kupujete pravo kupnje ili prodaje određene kriptovalute u budućnosti po određenoj cijeni.

Rok trajanja

Datum isteka je kada morate odabrati želite li zadržati opcijski ugovor ili ostvariti dobit tako što ćete ga zatvoriti ili ne. In-the-money opcije omogućuju vlasniku da iskoristi ili zatvori poziciju kako bi prikupio profit.

Opcija bez novca na dan kada istekne gubi svu svoju vrijednost. Tako, na primjer, ako ne planirate iskoristiti svoju opciju, možete izaći iz ugovora prije nego što istekne i ili zaraditi ili izgubiti novac.

udarna cijena

Izvršna cijena call opcije je cijena po kojoj imatelj opcije može kupiti imovinu od brokera, dok je izvršna cijena put opcije cijena po kojoj se imovina može prodati brokeru. Ove cijene su postavljene, što znači da su postavljene s unaprijed određenim iznosima gotovine.

U novcu (bankomat)

Ako trošak opcije premašuje tržišnu cijenu temeljne imovine, opcija je prekupljena. In-the-money (ITM) opcija je kada vlasnik opcije ima priliku kupiti imovinu po cijeni ispod tržišne cijene.

bez novca (OTM)

Opcija kupnje izvan novca (OTM) ima izvršnu cijenu koja je viša od tržišne vrijednosti temeljne imovine, dok OTM put opcija ima izvršnu cijenu koja je niža od tržišne vrijednosti imovine.

U novcu (bankomat)

Ako je izvršna cijena jednaka tržišnoj vrijednosti imovine, tada ta opcija nema potencijalni dobitak ili gubitak. Postoji više vrsta trgovanja etičkim opcijama koje nadilaze ove osnovne uvjete, ali one bi vam trebale dati dobru predodžbu o tome kako ove vrste ugovora funkcioniraju.

Jesu li ETH opcije dobra investicija?

da, jesu! Opcijskim ugovorima može se trgovati mnogim različitim dionicama, valutama, robama i više.

Što se tiče Ethereum tržišta, ti se ugovori mogu koristiti za špekulacije ili zaštitu od rizika. To je zanimljiva alternativa za one koji su zainteresirani za izloženost bez rizika kupnje temeljne imovine.

omatanje

Za klijente, najbolja prednost donošenja informiranih odluka o ulaganju je ta što ne moraju ništa učiniti sa svojim ugovorima osim ako to žele. Kupnja kripto opcija uključuje rizik gubitka samo početnog ulaganja. Ako tržište dionica ide protiv kupca opcije, njegov ukupni gubitak neće premašiti njegovo početno ulaganje.

Ako želite uložiti svoju imovinu, isprobati nešto novo ili razmišljate o tome gdje kupiti Ethereum opcije, možete početi trgovati s Ridot.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.