October 1, 2022


prema HealthlineKetoza se odnosi na metaboličko stanje u kojem ljudsko tijelo mijenja način na koji proizvodi energiju, oslanjajući se na masti umjesto na ugljikohidrate za energiju. To je suprotno od glukoneogeneze, tjelesnog zadanog mehanizma za proizvodnju glukoze koja pokreće naše stanice (putem Vrlo prikladno).

Ketogeni dijeta Skokovi u preobrazbi uskraćujući tijelu ugljikohidrate za proizvodnju glukoze i prisiljavajući ga da sagorijeva mast kako bi formirala ketone, alternativni izvor goriva. prema Klinika MayoTipična američka prehrana obično sadrži najmanje 50% ugljikohidrata. Suprotno tome, keto dijeta se razgrađuje na oko 75% masti, 20% proteina i samo 5% ugljikohidrata (putem Bulst Global). Klinika Mayo priznaje da plan prehrane može dovesti do gubitka tjelesne težine, ali upozorava da može proći i do tri tjedna da započnete ketozu i počnete sagorijevati masnoće.

Dakle, kako znate da ste u ketozi? Počet ćete primjećivati ​​nekoliko znakova — od kojih su neki manje slatki. Praćenje uzoraka krvi i urina jedan je od sigurnih načina testiranja ketoze, prema Medicinske vijesti danas. Osim toga, rastuća popularnost keto dijeta dovela je do razvoja kućnih testova, kao što su analizatori daha, za testiranje razine ketona. Uz gubitak tjelesne težine, fizički znakovi koje treba primijetiti mogu uključivati ​​povećanu žeđ, grčeve mišića uzrokovane dehidracijom i neravnotežom elektrolita, glavobolju, umor i loš zadah. S pozitivne strane, povećana jasnoća i usredotočenije razmišljanje mogu biti pokazatelji ketoze.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.