September 28, 2022


U Ukrajini se radi na ažuriranju pravnog zakona koji se primjenjuje na kriptovalute kako bi se državno zakonodavstvo uskladilo s europskim standardima. Nekoliko vladinih institucija u Kijevu sprema se unijeti izmjene u nacrt zakona o “virtualnoj imovini”, koji je potpisan ranije ove godine.

Ukrajina će europske kripto propise pretvoriti u nacionalni zakon

Ukrajinski zakon “O virtualnoj imovini”, glavno zakonodavstvo koje se odnosi na prostor kriptovalute u zemlji, bit će izmijenjen i dopunjen u skladu s odredbama tržišta kripto imovine Europske unije (tinjacZakonodavni paket.

Budući da je istočnoeuropska zemlja dobila status kandidata za članstvo u EU, Ukrajina mora prilagoditi svoje nacionalno zakonodavstvo europskim standardima, objasnilo je Ministarstvo digitalne transformacije te zemlje, pozivajući se na kripto novinsku kuću Forklog.

Zakon je bio prvi usvojeni Od strane Verkhovna Rada prije godinu dana, ali predsjednik Volodymyr Zelensky je natrag Uz neke preporuke. Vrhovna Rada Uspješno položeno Revidirani zakon u veljači ove godine, a Zelenski ga je potpisao u ožujku.

Izvješće otkriva da bi zakonodavstvo o virtualnoj imovini (VA) sada moglo pretrpjeti značajne promjene. Nacionalni odbor za vrijednosne papire i tržište dionica (NSSMC), Narodna banka Ukrajine (NBU) i predstavnici industrije također rade na izmjenama i dopunama. Iz Ministarstva digitalizacije pojašnjavaju:

Revizija može čak utjecati na odobrenu ocjenu virtualne imovine. Uvjeti VA početnih ponuda također će biti pregledani.

Nova verzija Zakona o virtualnoj imovini vjerojatno će biti uvedena do kraja 2022. Nacionalno vijeće za računalnu znanost (NSSMC) potvrdilo je da je ažuriranje potrebno kako bi se razvila pravila za oporezivanje kriptovaluta koja će biti predstavljena s posebnim dostavnica. Zakon o PDV-u stupit će na snagu tek nakon izmjene ukrajinskog poreznog zakona.

Napori vlade da regulira prostor kriptovaluta dolaze nakon što je Ukrajina postupno postala lider u smislu usvajanja kriptovaluta u regiji i šire. Blockchain Chainalysis Inc. rang Nalazi se na trećem mjestu u najnovijem izdanju Globalnog indeksa usvajanja kripto valuta.

Ukrajina je u lipnju dobila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Početkom srpnja glavni sudionici složenog zakonodavnog procesa Europske unije – Parlament, Vijeće i Komisija – dogovoren Primijeniti MiCA na klaster od 27 osoba.

Oznake u ovoj priči

zakon Projekti kandidati Centralna bankai šifrai šifrirani propisii Kriptovalutai Kriptovalutai Digitalno ministarstvoi Europska unijai Europska unijai Zakoni zakonodavstvoi članstvoi tinjaci Regulacijai sustavai pregledi Gramatikai dionička provizijai Ukrajinai ukrajinskii Modernizacijai virtualna imovina

Očekujete li da će Ukrajina završiti svoje zakonodavstvo o kriptovalutama do kraja ove godine? Recite nam u odjeljku za komentare ispod.

Lubomir Tasev

Lubomir Tasev je istočnoeuropski tehnolog koji voli citirati Hitchensa: “Biti pisac je ono što jesam, a ne ono što radim.” Osim kripto, blockchaina i fintecha, međunarodna politika i gospodarstvo drugi su izvori inspiracije.
autori fotografija: Shutterstock, Pixabay, Wikicommons

odricanje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com Ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.